Milijarda za zamenu stolarije u Banovini: Odlučeno ko je dobio obiman, višegodišnji posao

Energetsku sanaciju zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine uradiće tri firme koje su odabrane na upravo okončanom tenderu.
Milijarda za zamenu stolarije u Banovini: Odlučeno ko je dobio obiman, višegodišnji posao
Foto: 021.rs

Posao vredan više od milijardu dinara sa PDV dobila je grupa ponuđača, čija je ponuda bila najbolja od ukupno četiri pristiglih - "Energy Net Solution", "Enterijer Janković" i "TNT Gradnja". Tačnije, to je bila jedina ponuda koja nije bila odbijena zbog nedostataka u dostavljenoj dokumentaciji.

Ceo posao trajaće tri godine. Tokom tog perioda predviđena je zamena 1.064 prozora na Pokrajinskoj vladi, demontaža devet vrata sa štokovima i delovima, a sav nameštaj će biti pomeren iz ukupno 280 prostorija kako bi se radovi uspešno izvodili.

U objektu Skupštine APV biće zamenjeno 282 prozora, 11 vrata sa štokovima, a nameštaj će se izmestiti iz 100 prostorija. U planu je i termoizolacija poda, kao i kompletna klimatizacija.
 
Ovu potrebu Pokrajinska vlada finansira iz kredita budući da se dugoročno zadužila kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Dogovoreno je da se sa 12 miliona evra finansiraju radovi u 80 javnih objekata u Vojvodini, uključujući kompleks Banovine.
 
Cilj mere je da se dugoročno održivost ovih objekata poveća, a smanje troškovi za grejanje i struju.
  • Sabahudin

    01.05.2023 15:02
    Omerović
    Čemu zluradi komentari? Pa šta ako se neko malko ugradio. Od tih para neko će početi da pravi kuću, angažovaće radnike, kupovaće građevinski materijal, nameštaj... Na sve to biće plaćen porez, a od poreza gradiće se jaslice, vrtići, škole, ambulante po selima na Staroj planini...
  • Drns

    01.05.2023 01:09
    Kako?!
    Firma koja se bavi ventilacijom i grejanjem, sa 11 zaposlenih, dobije tender za menjanje stolarije?!
  • Predrag Milošević

    30.04.2023 23:57
    Kakva nesposobnost ponuđača
    zamislite pravite ponudu za 1 mlrd RSD - ca 10 mil Eur i niste je sposobni napraviti shodno prethodno jasno definisanim uslovima konkursa!!!??? Kako te ostale firme uopšte preživljavaju kad podnesu nepotpune/pogrešne ponude? Njima je 10 mil EUR nevažno pa se sprdaju... koliko vremena/novca košta sastaviti ponudu za toliku sumu? 1064 prozora --> ako znam da računam 10'000.- EUR jedan prozor!!!???
    Ljudi ako sam se preračunao vodite me u ludaru! 10'000.- EUR JEDAN PROZOR!!! I, šta ćemo sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti