Novosadsko udruženje policije pisalo Gašiću: Sprovedite hitnu kontrolu čuvanja oružja

Novosadsko udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" pozvalo je ministra Bratislava Gašića da hitno sprovede kontrolu čuvanja oružja nakon današnje pucnjave u školi na Vračaru.
Novosadsko udruženje policije pisalo Gašiću: Sprovedite hitnu kontrolu čuvanja oružja
Foto: 021.rs
Oni od ministra traže da hitno, bez odlaganja naloži pojačanu terensku kontrolu držanja, čuvanja i smeštaja oružja i municije.
"U svetlu današnjeg nezapamćenog tragičnog događaja, smatramo da je zahtevana hitna i neodložna aktivnost policije, profesionalan, metodološki i bezbednosno neophodan logičan korak sa krajnjim ciljem opšte generalne prevencije, a ujedno i smanjenju uznemirenja javnosti", navode u ovom udruženju.
Kako dodaju, policija nakon provere uslova za inicijalno nabavljanje i držanje oružja ne vrši naknadni nadzor i kontrolu držanja čuvanja i smeštaja oružja i municije u smislu prostorno - tehničkih uslova na mestima prebivališta i u objektima vlasnika oružja u legalnom posedu u cilju provere da li se poštuju propisane mere, te oni traže da se takva praksa promeni.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da danas u Srbiji postoji 766.665 registrovanih komada oružja i predložio vladi, osim kada je reč o lovačkom naoružanju, uvođenje moratorijuma za izdavanje dozvola za držanje i nošenje oružja u sledeće dve godine, kao i da izvrši reviziju svih do sada izdatih dozvola.
  • Vuk

    04.05.2023 23:28
    Vulgaran i neprimeren rečnik sa "zapada=Amerika" je postao normalna stvar, nasilničko ponašanje je svakodnevnica koja se upija preko TV-a ili kompjutera-igrica i jednom prihvaćena prenosi se na buduća pokoljenja.
    A tome dodate klasično nepoštovanje zakona i pravila onako kaubojski uzrok vam je jasan à na vama je da menjate posledice.
  • Sloba53

    04.05.2023 08:20
    Ako sin Ž.M. ubije devojku na peš prelazu i dobije nanogicu , ako đaci napadnu profesoricu na času bez posledica , ako je strategija sns da u parlamentu vređaju , napadaju , ako su siledžije i krimi bande privilegovani i čak se pojavljuju u školama , ako predsednik države promoviše nasilje prema novinarima i političkim oponentima ... neće biti da je držanje legalnog oružja najveći problem.
    Ovo su samo posledice dugogodišnje politike sns i sps i tek će ih na žalost biti.
  • Milorad. B

    04.05.2023 06:58
    Milorad. B
    Ja sam vlasnik,Berete naslednim pute od Oca! Nemam nikakvih prekrsajnih ni krivicnih prijava svakih 6 meseci idem na pregled koji zakonom propisan placam porez za to nasledstvo! Mogu ga koristiti samo u registrovanoj streljani ali pre toga sam morao proci svaku vrstu obuke koju nalaze zakon! Policija ima prava 24h da dodje nenajavljena u moju Kucu i proveri kako ga cuvam jer oruzije mora biti raskloplneno a municija nesme biti blizu njega! U zadnjih 10 godina se preporucuju sefovi za drzanje oruzija i sifru mogu imati samo vlasnik i Policija! Nikako mi nije jasno kako je Otac ovog decaka mogao uvesti dete u streljanu kada svi koji posedujemo oruzije znamo da to nije moguce bez dozvole Policije obuke i 21 godine zivota? Normalno svi moramo biti registrovani u uvedenciji uz dozvolu Policije i Lekarskih pregleda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti