Pokrajinski zaštitnik građana: Mediji da odgovorno izveštavaju o ovako tužnom i teškom događaju

Pokrajinski zaštitnik građana sa dubokom tugom i žalošću upućuje iskreno saučešće porodicama i prijateljima žrtava tragičnog događaja koji se desio danas u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
Ombudsman poziva medije na odgovorno izveštavanje o ovom događaju, kao i na uzdržavanje građana i građanki od komentara koji mogu dodatno da nanesu bol svima koji su neposredno i posredno pogođeni ovim događajem.
Ombudsman izričito apeluje na medije i novinare da se, u ovako teškom i osetljivom trenutku, uzdrže od objavljivanja i deljenja fotografija, intervjuisanja dece, roditelja i zaposlenih u OŠ "Vladislav Ribnikar".
Podsetimo, osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole. 
 
Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.
  • Ime

    03.05.2023 23:51
    Naslov
    Pokrajinski zaštitniče građana, da li si tako revnosno upozorio i vlast, i to u prvom redu predsednika države i njegove "ne dam" ministre, da se odgovorno bave ovom temom, s punim pijetetom prema žrtvama i bez kršenja Ustava, zakona i moralnih normi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti