Exit festival: Prijaviti objave koje veličaju ubistva

Tim Exit festivala pozvao je sve koji primete lažne profile i objave glorifikovanja maloletnika koji je ubio devetoro u osnovnoj školi u Beogradu da ih prijave platformama društvenih mreža.
Exit festival: Prijaviti objave koje veličaju ubistva
Foto: Pixabay
"Primetili smo da se društvenim mrežama u izolovanim slučajevima šire i poruke podrške i glorifikovanja maloletnika koji je usmrtio devet i ranio sedam osoba u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'. Najoštrije osuđujemo ovakve objave jer dodatno produbljuju traumu i bol porodica koje su izgubile svoje najmilije", navode.
Oni pozivaju celokupnu javnost da sve ovakve objave prijave Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama.
Tim Exita poziva da sve sadržaje koje građani pronađu proslede i njima na mejl answerme@exitfest.ord, kako bi ih i oni prijavili.
 
"Takođe, pozivamo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i druge nadležne institucije i stručnjake da hitno reaguju i ispitaju ima li elemenata krivičnog dela, kako bi obeshrabrili sve koji takve poruke šalju. Svako od nas može i mora da doprinese u zaustavljanju širenja ovih poražavajućih objava. Svi smo odgovorni. Zajedno možemo zaustaviti ovo bezumlje", zaključuju.
  • Pićuka

    06.05.2023 14:55
    Ne znam. Neki su u prošlim ratovima odgovorni za ubijanja ali ovde se tretiraju kao heroji. Možda nisam pravi patriota ali ubijanje ( iz bahatosti) je ubijanje. Oni izvukli iz voza 20 putnika i pobili ih. Dobili po 5 godina. Retko ko je to primetio.
  • Belocrni

    05.05.2023 21:01
    Nisam ljubitelj ovog festivala, ali za ovo im svaka čast, njih mnogo ljudi (pogotovo mladih) prati, važno je da šire apel i skreću pažnju. Bez obzira na sve, moramo biti ujedinjeni oko ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.