FOTO: Ko je srušio spomenik Svetozaru Markoviću Tozi u Novom Sadu?

Gradski odbor LSV objavio je da je nadgrobni spomenik narodnom heroju Svetozaru Markoviću Tozi na Almaškom groblju u Novom Sadu srušen i pita ko je za to odgovoran.
LSV zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i utvrde uzrok devastacije spomenika, te isti vrate u prvobitno stanje.
"U ovom vremenu relativizacije i prekrajanja istorije, i sam nemar je - saučesništvo", poručuje LSV.
Oni napominju da "dok ulicama divljaju bezumni zločinci, dok se grad bori protiv podizanja spomenika zločincima iz Drugog svetskog rata - devastiraju se spomenici istinskim herojima i ljudima kojima dugujemo slobodu".
 
"Uz Žarka Zrenjanina i brojne druge, Svetozar Marković Toza je bio simbol antifašizma u Vojvodini. Simbol borbe za bolje i slobodno društvo. Kada vlast sistematski radi na zatiranju i zanemarivanju antifašističke borbe i njenih postignuća, dobijemo ono čemu svedočimo od početka devedesetih pa do današnjih dana", ističe LSV.
 
Oni napominju da ukoliko nadležni organi u najkraćem mogućem roku ne vrate nadgrobni spomenik u prvobitno stanje, Ligaši će to sami učiniti.
 
LSV je objavio fotografiju devastiranog spomenika.
 
  • Дејан

    07.05.2023 15:07
    ...
    Политичке партије, покушавају политиканством привући пажњу на себе.
    Често у таквим покушајима испадају глупи, неинформисани, дегутантни. Јер у основи они који их воде и јесу такви. Проблем је други, а то је да имају следбенике који им слепо верују и усвајају све што им сервирају, без провере и коришћења сопственог мозга.

    Таквима ништа није свето, простим речником би им могли дати одговарајуће име: Лешинари
  • Anatolij

    07.05.2023 12:46
    Čudna je ovo Srbija. Nerazumna. Srbijo, šta to sebi radiš?
  • Ja

    06.05.2023 21:21
    Cinjenica
    Poslednjih 30 godina, svakog 15.novembra sam polagao venac na Tozin grob na Spomen-groblju koje je u okviru Novog groblja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti