Vojni lekar na selu: Besplatni pregledi za stanovnike naselja Brazilija u Beočinu

Akcija "Vojni lekar na selu" koju sprovode medicinski timovi Vojske Srbije i Rečne flotile održaće se u utorak, 9. maja, u naselju Brazilija u Opštini Beočin.
Vojni lekar na selu: Besplatni pregledi za stanovnike naselja Brazilija u Beočinu
Foto: Pixabay

Opšti medicinski pregledi obavljaće se na igralištu pored prostorija mesne zajednice. Biće omogućene i kućne posete teže pokretnim osobama. 

Sastavni deo pregleda su merenje krvnog pritiska, EKG, ostali kontrolni pregledi, saveti i eventualna terapija.

Akcija traje od 9 do 14 časova.
 
Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa Opštinom Beočin, Crvenim krstom Beočin i Domom zdravlja "Dr Dušan Savić Doda" i ima za cilj pružanje opštih medicinskih pregleda i medicinske pomoći stanovnicima ruralnih područja i stanovništvu sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite.
 
Opština Beočin poziva sve zainteresovane sugrađane koji žele da iskoriste mogućnost besplatnih pregleda da se odazovu ovoj akciji.
  • ex chapman

    08.05.2023 16:37
    besplatnoooo!! oooooo
    besplatno zdravstvo je zagarantovano svim gradjanima (i seljanima) po rpincipu solidarnosti - oni koji imaju, plaćaju obavezno zdravstveno osiguranje da bi zdravstvena nega bila dostupna svima - i onima koji uplacuju malo, i onima koji ne u placuju nista. u drzavi kojoj u Ustavu pise da svako ima pravo na zastitu zdravlja, neukusno je ikad igde pominjati da negde pruzaju besplatno zdravstvene usluge. to se podrazumeva. druga je stvar sto je u Srbiji sasvim normalno da u zakonu pise jedno a u praksi se radi drugo i nema tog suda koji ce prekrsioce uterati u red.
    ni ovim ljudima u Beocinu to nije besplatno. to je sve neko platio kroz doprinose - da li oni ili neko drugi. pare su date. e sad to sto je neko te pare procerdao, to je njegov problem, i problem onih koji za njega rade (citaj drzava i drzavni uposlenici). da svi drzavni lekari rade non-stop "besplatno" ko zna koliko bi im godina trebalo da nadoknade ono sto je "neko" ukrao iz fondova OBAVEZNOG zdravstvenog osiguranja. o budzetu i PIO fondu da ne govorim. a tek o drzavnim lekarima koji rade privatno i o onima koji su citave klinike izgradili od nistavanja i potkradanja javnog zdravstva...
    dakle idite na te "besplatne" preglede - vec su placeni i preplaceni
  • Jovan Radovic

    08.05.2023 14:08
    Ali zato u garnizonoj ambulanti i Vojnoj bolnici Novi Sad vojni osiguranici cekaju na pregled vise meseci.
  • Zemlja čudesa

    08.05.2023 13:58
    Njima je najpotrebniji psihijatar kojeg nema u timu, specijalizovan za bolesti zavisnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti