Psihološku pomoć moguće zatražiti u Domu zdravlja Novi Sad

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je da su njihove službe za prevenciju i rad sa najmlađima na raspolaganju svima kojima je potrebna psihološka pomoć i osnaživanje.
Psihološku pomoć moguće zatražiti u Domu zdravlja Novi Sad
Foto: 021.rs

Savetovalište za mlade, Razvojno savetovalište, predavači u okviru Škole roditeljstva i Škole za bake i deke, psiholozi, kao i psihijatri na raspolaganju su svima kojima je potrebna takva vrsta pomoći, saopštili su iz te ustanove.

Preciziraju da je Savetovalište osnovano s ciljem prevencije rizičnih ponašanja kod mladih uzrasta od 7 do 19 godina.
Njegov rad se zasniva na osnovnim principima primarne prevencije, u prvom redu vaspitno-edukativnom radu, promotivnim aktivnostima usmerenim ka unapređenju zdravlja adolescenata, sticanju veština za uspostavljanje lične odgovornosti za sopstveno zdravlje.
 
U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece radi i Razvojno savetovalište čija osnovna delatnost jeste praćenje, podsticanje i unapređenje mentalnog i govorno-jezičkog razvoja dece.
 
"Dovoljno je da roditelj/staratelj razgovara sa izabranim pedijatrom koji će ga uputiti u način rada savetovališta", navode iz Doma zdravlja.
  • Baka

    08.05.2023 20:27
    Deka
    Nije vreme za sprdnju, ali me zanima kako se upisuje u skolu za bake i deke i sta se u toj skoli uci i kako ce ovi predavaci koristiti u pomoci koja se nudi. Da li Novi Sad ima nesto bolje da ponudi?
  • RL

    08.05.2023 20:20
    Nije dovoljno
    Novi Sad nema organizovanu vanbolnicku zastitu mentalnog zdravlja. Sem nekoliko preopterecenih psihijatara u Domu zdravlja nema drugih ustanova niti sluzbi koji bi se u normalnim okolnostima a kamoli sada bavili strucnom pomoci ljudima.
  • Roditelj

    08.05.2023 20:08
    psiholoska pomoc
    Dobra informacija! Mi smo više puta vodili naše dete kod psihologa i jako smo zadovoljni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti