FOTO: Postament na Limanu dobio "prikladan spomenik", petokraka za Dan pobede nad fašizmom

Antifašistički front 23. oktobar objavio je fotografije crvene petokrake postavljene na postament spornog spomenika "nevinim žrtvama 1944/45" na Limanu.

Oni su ovo objavili na društvenim mrežama, čestitajući Dan pobede nad fašizmom.

"Novi Sad na današnji dan dobio je prikladan spomenik", napisali su u objavi.

Ovaj postament već mesecima stoji, a postavljanje spomenika stavljeno je na čekanje, jer u budžetu Novog Sada za 2023. godinu nisu planirana sredstva za popravke i dodatne radove. 
 
 
Postament je u velikoj meri i fizički oštećen, a na njemu su ispisani i grafiti poput "Hvala partizanima za 23. X 1944".
 
Podsetimo da se postavljanju ovog spomenika već nekoliko godina protive aktivisti više antifašističkih pokreta, stranaka, kao i pojedinci. Tokom, protekle godine organizovali su proteste ili ostavljali poruke na postamentu. 
 
 
Jedan od razloga za protivljenje podizanju ovog spomenika je i taj što se u spisku nevinih žrtava, priloženom uz inicijativu, nalaze i imena ratnih zločinaca iz Drugog svetskog rata. 
  • Nemanja

    09.05.2023 12:42
    @Titovština

    Opstaće ovde "titovština" dugo posle vašeg litijašenja.
  • Tja

    09.05.2023 11:35
    @Dejan

    Sta ces, moraces za Blajburg, ovde nece biti slavljenja kolaboratora jer nisu nista oslobodili. Mozda par torova sa jaganjcima i prasetinom od ubogih seljaka negde u Cacku, onih koji nisu hteli da njih mecu na razanj.
  • ARMAGEDON

    09.05.2023 11:26
    @ Titovština
    a ti i tvoj Prvorođeni i dalje navijate za beogradske crvene zvezde i partizane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti