FOTO: Na Dan pobede nad fašizmom položeni venci na Spomen groblje u Novom Sadu

Predstavnici Grada Novog Sada i više organizacija položili su danas vence na Spomen groblje povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom.
FOTO: Na Dan pobede nad fašizmom položeni venci na Spomen groblje u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
"Danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, odajemo počast i sećamo se svih žrtava Drugog svetskog rata, i hrabrih boraca koji su dali živote u odbranu otadžbine, da bismo mi danas živeli u slobodni i miru. Naši heroji - oslobodioci nikada ne smeju da budu zaboravljeni. Negujući kulturu sećanja, mi oživljavamo njihovo herojstvo i kažemo im večno hvala. Na nama, i na budućim generacijama je da krvlju izvojevanu slobodu čuvamo, gradimo i branimo, u društvu u kojem negujemo ljubav, razumevanje i slobodarsku tradiciju naših hrabrih predaka", rekao je tom prilikom gradonačelnik Milan Đurić.
Vence na Spomen groblje položili su i pripadnici Vojske Srbije, gradske organizacije SUBNOR-a i rezervne starešine.
Milovan Vujić iz SUBNOR-a naglasio je da danas obeležavamo Dan pobede, ali da je ta pobeda bila teško plaćena i pozvao je mlade generacije da ne zaboravljaju istoriju i sve one koji su život dali za našu slobodu.
 
  • Ирена

    09.05.2023 14:56
    Падајући наклон
    Зашто нико из Градске службе за протокол није обучио градоначеника Ђурића колики наклон треба да има када положи венац, јер по наклону који фотографија приказује само што није пољубио венац. Ако не знају и немају смисла за овакве ствари онда их неко мора научити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti