Akcija predaje nelegalnog oružja u Novom Sadu: Evo šta su građani sve doneli policiji za jedan dan

U prvih 24 sata akcije predaje nelegalnog oružja na području Novog Sada i okoline predato je 230 komada oružja, 9.000 metaka i 20 minsko-eksplozivnih sredstava, saznaje 021.rs.
Akcija predaje nelegalnog oružja u Novom Sadu: Evo šta su građani sve doneli policiji za jedan dan
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs potvrdili u Policijskoj upravi Novi Sad, odziv građana je velik. 
Do sada su uglavnom predati pištolji ili revolveri, dok kod minsko-eksplozivnih sredstava preovlađuju razne vrste ručnih bombi.
Ovo oružje i municija uglavnom su predati u vojvođanskoj prestonici, što je i očekivano u skladu sa brojem stanovnika. Ipak, ništa manji odziv nije ni u drugim naseljenim mestima u Južnobačkom okrugu koja su pod nadležnošću Policijske uprave Novi Sad.
 
Koliki je odziv govori i to da građani koji zovu policiju i raspituju se o predaji oružja dobijaju obaveštenje da ukoliko ne mogu da dođu zovu kasnije ili sutra zbog gužve.
 
Naime, kako su za 021.rs ispričali građani koji su zvali da pitaju da li neko iz policije može da dođe da preuzme oružje jer ne žele da ga nose kroz grad, policijski službenici su im rekli da imaju toliko poziva da ne mogu da stignu sve da pokriju, ali da će to učiniti u najkraćem mogućem roku.
 
Kažimo i da je nošenje oružja dozvoljeno i najbezbednije samo ako je rasklopljeno, što se i odnosi i na ovu situaciju kada je omogućena predaja u policijskim stanicama bez krivičnih sankcija. Međutim, mnogi ne žele da na ovaj način šetaju gradom ili ne znaju kako da rastave oružje, zbog čega dolazi do čekanja dok se ne nađe patrola koja će doći da pokupi oružje. 
 
Inače, akcija će trajati do 8. juna.
  • Јокс

    09.05.2023 20:54
    Јокс
    Ја сам генерација 1971 и био сам у Војсци и касније Мобилисан за Бели Манастир 7 месеци. Вративши се са Ратишта било је дозвољено узети са чиме си ратовао без дате ико шта пита! Тиме сам присвојио Аутоматску Пушку пар Бомби Пиштољ и доста муниције! Након 2003 сам све то сакрио и пре пар година сам све извадио расклопио подмазао и опет склопио и сакрио. Сада бих то да вратим јер ми ствара нелагодност и сметњу! Али прибојавам се што написа један легитимисања и каснијих проблема у вези овога обзиром да овима буквално ништа не верујем!!! Саветовао сам Адвоката због овога и рече ми ако је законски објављено у гласнику Р.С Полиција нема права да те легитимише због овога а камоли да те пита одакле ти оружје! Твоје је да однесеш оружје предаш га и одеш! Стим да оружје несме бити напуњено муниције већ одвојено и по могућству растављено! Сачекаћу још мало да овим јер доста мојих другова жели предати али се прибојава каснијих санкција...видећемо како други пролазе! Ако траже легитимисања нема шансе нек остане сакривено као и до сада!
  • dijasporac

    09.05.2023 18:44
    Hajde teoreticari zavere sta misliste o vasim sugradjanima koji su predali minska sredstva, rucne bombe i slican arsenal? Jel' ih neko od vas smatra za normalne? Imaju "ljudi" 2-3 kasikare kuci, da se nadje, zlu ne trebalo. Zamislite da je sin ili unuk tinejdzer maznuo to iz nekog steka u kuci, odneo u skolu i bacio na skolskom igralistu gde ostali decaci nece da ga prime u fudbalsku ekipu. Defanzivna kasikara ubija i ranjava u radijusu od 20m i nikako nije oruzje za licnu zastitu i svakog bolesnika koji je ima u svom posedu momentalno treba voditi u Kovin na visegodisnje lecenje.

    Da je sklonjena i jedna takva bomba sa ulice akcija je vredela truda. Na zalost povod ovoj akciji sue tragedije od prosle nedelje.
  • ...

    09.05.2023 17:59
    ...
    Ovim putem bih hteo pitati dali je neko predao svoje nelegalno oruzije i kakva je procedura? Jer cujem da negde traze Licnu Kartu i informacije odakle itd sto nije bilo u proglasu! Jer ljudi se boje kao i ja da se to kasnije neuzlopotrebi? Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti