FOTO: Uskoro letnje cveće na ulicama Novog Sada, biće zasađeno 100.000 sadnica

Radnici Gradskog zelenila će do kraja maja zasaditi 100.000 sadnica letnjeg cveća na ulicama Novog Sada.
Kako najavljuju iz ovog preduzeća, umesto zimskog cveća će biti zasađene kadifice, cinije, gazanije, begonije, irezine, muškatle i druge dekorativne vrste sezonskog cveća iz plastenika preduzeća.
Uređivaće se cvetne gredice u Ulici Modene, Dunavskom parku, na Keju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Staničnom trgu, Štrandu, kandelabri koji ulepšavaju gradske trgove i ulice.
"Nakon vađenja starog, precvetalog cveća izvršićemo zamenu zemlje i postavljanje novog komposta, da bismo mogli da posadimo novo, letnje cveće. Letnjim cvećem zablistaće cvetni valjci i kupe, cvetne gredice, parkovi i kandelabri, okretnice, trgovi i saobraćajnice. Ove godine će biti posađeno 100.000 komada cvetnih jedinica", navode iz ovog preduzeća.
 
Dodaju i da će "Zelenilo", nakon stabilizacije vremenskih prilika, početi s folijarnom prihranom drveća u gradskim parkovima i drvoredima, ali i sa lečenjem drveća i primenom dendrohirurgije.
 
  • Ns

    09.05.2023 19:29
    Ns
    Operite grad Novi Sad.
  • ns

    09.05.2023 14:57
    Sad ce to staaaari novosadjani pocupati za svoje saksije.
  • Riki

    09.05.2023 14:38
    Kurvarluk zvani politika
    Mmmmm al ce politikantski olos da omasti beskrajno duboke dzepove u nekom satro tenderskom dilu, bice masno…:-)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti