Uređenje okoline crkve na Grbavici: Na tenderu stigla ponuda koja se morala odbiti

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) ni u ponovljenom tenderu nije uspela da nađe firmu koja će urediti okoline crkve na Grbavici.
Uređenje okoline crkve na Grbavici: Na tenderu stigla ponuda koja se morala odbiti
Foto: 021.rs
Za razliku od prve javne nabavke, kada se niko nije javio, sada je bila jedna ponuda, ali je ona neprihvatljiva iz više razloga.
Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, ponuda od 19,7 miliona dinara, koju je dala grupa firmi "Somborelektro" i "Geo-Sever" iz Sombora, "Premijus" iz Beograda, "G Group" iz Zrenjanina i "Džimi commerce", bila je za pet miliona veća od procenjenje vrednosti.
 
Takođe, Komisija UGZI-ja je utvrdila da nisu ispunjeni ni drugi uslovi sa tendera, koji se tiču tehničkih kapaciteta, referenci, dozvola i drugo.
Očekuje se da će UGZI uskoro ponoviti tender za ove radove, jer je verski objekat u Krilovoj ulici sagrađen, tako da je ostalo samo parterno uređenje.
 
Projekat uređenja predviđa da se sredi trotoar oko crkve i plato ispred verskog objekta.
Pešačke staze će biti od behatona žute boje, a ukupna površina koja će biti popločana je 374 kvadratnih metara.
 
Takođe, oko crkve će se postaviti javna rasveta i dekorativno osvetljenje s više stotina svetiljki.
  • Branko

    14.05.2023 09:45
    Sekularna drzava
    Zar crkva nije odvojena od drzave?Ona sama treba da uredjuje svoj prostor ko svi ostali.Grad treba da brine dal svi imaju vodovod i kanalizaciju,puteve a ne da novac preskih obveznika ide za crkvu onda i ja ocu da mi grad izbetonira dvoriste.
  • Vlada

    11.05.2023 12:06
    @Novosadjanin

    Ne postoji ovde nikakva "pravoslavna zemlja".
  • Дуле

    11.05.2023 00:54
    Тамо су људе протерали због продужетка саобраћајнице а сад на трасу исте натркестили цркву.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti