"Tour de Fruška" u dva izdanja ove godine, takmičenje i sa humanitarnim karakterom

Sportsko-rekreativna manifestacija "Tour de Fruška" održava se ove godine u dva termina - 20. i 21. maja, a potom 23. i 24. septembra.
U sportskom delu biće organizovan MTB maraton u tri dužine, Eliminator trka, Drumska trka, trka električnim biciklima u dve različite dužine, kao i Trejl trka.

Cilj manifestacije je podizanje svesti o značaju i zaštiti Fruške gore, a tom prilikom će biti predstavljene i turističke organizacije, kulturni događaji, privredni i turistički potencijali Fruške gore.

Pokrovitelj manifestacije je Pokrajinska vlada.
 
"Započeli smo važan posao minulih godina, kako bismo Frušku goru vratili na ono mesto koje joj pripada po značaju jer je reč o najstarijem nacionalnom parku u Srbiji koji je formiran još sredinom šezdesetih godina i koji treba da se razvija upravo kako ova manifestacija i podrazumeva – na zdrav način, ekološki prihvatljiv, kroz sportske aktivnosti koje imaju svoj segment u turizmu", istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije.
 
Mirović je naglasio da nas je Fruška gora sve povezala i da smo počeli da je otkrivamo, jer se biciklom dolazi do najskrivenijih mesta koja se markiranjem i povezivanjem sa postojećim trasama stavljaju u funkciju turizma, rekreacije i sporta, što je od ogromnog značaja.
 
Manifestaciju je podržao i Grad Novi Sad, a član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin rekao je da su Pokrajinska vlada i Grad dobar tim.
Direktor organizacije "Tour de Fruška" Ivan Arpaš zadovoljan je zbog činjenice da se manifestacija organizuje već drugi put,  a dodaje da će imati humanitarni karakter budući da će se tokom iste prikupljati novčana pomoć za decu obolelu od dijabetesa.
 
Arpaš je istakao da se do sada prijavilo 700 takmičara, 30 odsto više nego prošle godine.
 
Košarkašica Nataša Ivančević rekla je da je privilegija biti deo tima koji učestvuje u organizaciji ove jedinstvene manifestacije, dodajući da će učesnici imati priliku da se kreću delovima Fruške gore kojima se ređe ide.
  • Svedok

    11.05.2023 17:52
    Prošle godine je bilo super organizovano i veoma posećeno. Normalno da ove godine bude još više učesnika i nadam se da će poput Egzita biti dugovečno !
  • Mihajlo

    11.05.2023 16:36
    Super!
    Baš lepo što će promovisati osakaćenu Frušku goru, bez želje da išta promene, osim da se malo zaradi od kotizacija i organizacije.

    NIKO iz organizacije TdF nije osudio sečenje stabala, uništavanje šume, krčenje puteva svuda i zapitao da li to baš mora tako i toliko, kao ni bespravnu gradnju koja je Nacionalni park svela na mrtvo slovo na papiru. Najbliže tome je bilo da se hvale kako farbaju drveće ekološkim bojama. Drveće koje dogodine možda neće biti tu.

    Sad još prave i trku na jesen. Divota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti