Zaštitnik građana kontroliše nadležne ograne nakon ubistva i samoubistva u Novom Sadu

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada nadležnih organa, pošto je muškarac u Novom Sadu, koji je imao zabranu prilaska, ubio bivšu partnerku iz vatrenog oružja, pa izvršio samoubistvo.
Zaštitnik građana kontroliše nadležne ograne nakon ubistva i samoubistva u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ta institucija je pokrenula postupak kontrole zakonistosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, navodi se u saopštenju.
Zaštitnik građana od novosadskog Centra za socijalni rad traži da ga u roku od 15 dana obavesti da li se bivši partneri nalaze na evidenciji organa starateljstva, kao i da li je u prethodnom periodu bilo prijava za nasilje.
Zatražio je i informaciju da li su i kada te prijave razmatrane na Grupi za koordinaciju i saradnju, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centar u saradnji sa drugim organima eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi partnerskog nasilja.
 
Od MUP-a je zatraženo da u istom roku dostavi informacije o postupanju nadležne policijske uprave u tom slučaju, kao i informacije o aktivnostima koje su sprovedene i saradnji sa ostalim organima po ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje bilo u skladu sa obavezama iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.
  • /

    11.05.2023 20:39
    /
    radio je sistem kako treba
  • Dejan

    11.05.2023 18:10
    Mene zanima još jedna stvar za koju prosto ne mogu da verujem da se ne kontroliše: poreklo kapitala. Kogod je video profil ubice na društvenim mrežama mogao je da vidi avione, kamione, obroke po skupim restoranima, mercedesa sa personalizovanim tablicama, letovanja u luksuznim apartmanima... Znate li vi koliko košta šest lovačkih puški koje mu je policija zaplenila? Znate li koliko košta municija za njih? Gorivo za ogromne kamionete kojim je išao u lov? I sve je to ovaj mogao da priušti od - plate prodavca oružja?!

    Da je neko na vreme potapšao ovog momka po ramenu i pitao ga "Odakle ti sve ovo, momčino?", možda do ovog zločina ne bi ni došlo. A meni ostaje samo da se osećam kao poslednji bednik koji pošteno zarađuje svoju platu i kupuje salamu na akciji, dok se kriminalci bahate i sve to JAVNO kače na društvene mreže, bez da ih IKO upita od čega finansiraju tako galantan i lagodan život.
  • Komšinica

    11.05.2023 17:08
    Da su navedene službe obavljale posao kako treba,ovo se ne bi dogodilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti