LSV: Targetiranje poslanika Olenika sramotno i protivustavno

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas medijsko targetiranje poslanika izborne liste "Vojvođani" Aleksandra Olenika.
LSV: Targetiranje poslanika Olenika sramotno i protivustavno
Foto: 021.rs
Navode da se tekstovima vređaju Olenik i drugi poslanici, a koji su propraćeni i fotografijama poslanika sa uokvirenim glavama, kako navodi LSV, kao da se radi o kriminalcima sa poternica.
U saopštenju koje je potpisao portparol LSV Aleksandar Marton, navodi se da je takvo targetiranje "sramotno, protivustavno i protivzakonito".
"Olenikov jedini greh bio je to što je, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, koristio svoje pravo na slobodu misli i okupljanja i prisutvovao jučerašnjem protestu u Beogradu", ocenio je portparol LSV.
 
On je dodao da su mediji pod kontrolom vlasti u veoma kratkom roku objavili identične tekstove kojim se na prizeman način vređaju Olenik i njegove kolege, a koji su propraćeni fotografijama Olenika i drugih narodnih poslanika, sa uokvirenim glavama, "kao da se radi o kriminalcima sa poternica".
 
"Jasno je da su ovi napadi kreirani u agitprop odeljenju Srpske napredne stranke (SNS). Na ovaj način je ponovo promovisano nasilje koje je i rezultovalo pokoljima 3. i 4. maja u Beogradu i Mladenovcu", ocenio je Marton.
 
Prema njegovim rečima, na taj način su prekršeni Ustav Srbije, u delu o slobodnim medijima, pravu na okupljanje, pravu na izražavanje i zabrani diskriminacije po političkoj osnovi, kao i Zakon o medijima i javnom informisanju i Zakon o zabrani diskrimininacije.

Teme

lsv
  • Mare liman

    14.05.2023 21:25
    Zašto lsv podržava Olenika?
    Ako me pamćenje ne izdaje, gospodin Olenik i g. Žigmanov(ministar aktuelnoj vladi) su bili na istoj republickoj listi, "demokratski savez Hrvata, zajedno za vojvodinu." a lsv navodno nije ucestvovala u kampanji. Kako to, jedan u vlast a jedan u opoziciju. Prst na čelo dragi moji novosađani.
  • Hm

    13.05.2023 15:24
    Jel to sve sto LSV zna da uradi? Da “osudi”?

    To mogu i ja. Čak i kad sam pijan.
  • Професор

    13.05.2023 13:37
    Шта је он имао да тражи на протестима када својом појавом само одбија људе. Ако су лидери опозиције могли да изостану а много мање су непопуларни ни он није имао шта ту да тражи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti