Grad razmatra gde sve u Novom Sadu mogu da se iscrtaju biciklističke trake

Nakon što je uvedena biciklistička traka u suprotnom smeru, u sklopu asfaltiranja Dunavske ulice, nadležni razmatraju nove lokacije za ove trake.
Grad razmatra gde sve u Novom Sadu mogu da se iscrtaju biciklističke trake
Foto: 021.rs
Biciklističke trake rešenje su za biciklistički saobraćaj u ulicama u kojima ne postoje uslovi za izgradnju staza.

Tako je prepoznatljiva crvena farba provučena u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici u strogom centru.

Ovakva praksa već postoji u Pavla Simića, Braće Jovandić i u delu Šafarikove, ali kako za 021.rs navode u kabinetu gradonačelnika, razmatraju se i nove lokacije za trake.
 
"Grad Novi Sad ulaže kontinuirane napore da pospeši uslove za odvijanje biciklističkog saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada, čemu svedoči konstantno poboljšanje biciklističke infrastrukture u prethodnom periodu, kroz izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih biciklističkih staza. Razmatra se i mogućnost da se biciklističke trake uvedu i u drugim ulicama, kao što je učinjeno u Dunavskoj ulici", kažu u Gradskoj kući.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, kako kažu, trenutno radi analize i sa stručnog aspekta razmatra moguće lokacije u kojima je to izvodljivo. 

"U ulicama gde to bude moguće biće sprovedeno uvođenje biciklističkih traka u suprotnom smeru", kažu za 021.rs.

  • Biciklista

    06.06.2023 20:48
    Bici traka u kontra smeru, može u Pašićevoj. Neka nastave traku u Kisačkoj, od Kralja Petra do Jaše Tomića, neka urade nešto u Temerinskoj.

    Petrovaradin nema gotovo ništa.
  • QQjado

    06.06.2023 20:14
    Istovar
    Šta da se radi sa dostavnim vozilima koja se kreću i parkiraju po trotoarima i biciklističkim stazama. Samo što ne ulaze u prodavnice. Niko to ne kontroliše niti se kažnjaju. Bahatost vozača tih vozila je neizmerna.
    Zar to nije nadležnost komunalne policije, nigde ih nema, jure kučiće bez povodca.
  • Realista

    17.05.2023 22:46
    Ludaci
    Biciklistička traka u kontra smeru bez barijere? Recept za najmanje 10 nastradalih godišnje po pravcu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti