Još uvek ništa od ozakonjenja: Nema zainteresovanih za rešavanje problema dela Betanije

Uprkos nameri KCV, nijedna firma nije pokazala interesovanje da se upusti u pripremu dokumentacije za ozakonjenje dela Betanije, koji nikada nije legalizovan.
Još uvek ništa od ozakonjenja: Nema zainteresovanih za rešavanje problema dela Betanije
Foto: 021.rs
Reč je o novoizgrađenim lamelama B i C, koje su u upotrebi, ali za njih nije ishodovano rešenje jer je prvobitni projekat bio manjkav - a zbog ovih lamela u toku je i sudski postupak.
Protiv predstavnika tri firme koje su tokom prvobitne rekonstrukcije lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo zloupotrebili svoj položaj i oštetili Klinički centar Vojvodine i Fond (sada Uprava) za kapitalna ulaganja za skoro 300 miliona dinara u toku je suđenje. 
Za lažiranje radova sumnjiče se odgovorna osoba preduzeća "Kovačević" R. K. (57), odgovorni izvođač radova "Alpine" iz Beograda O. Š. (60) i predstavnik firme zadužene za nadzor radova "Arhness" M. J. (78). Oni su overili 10 radova na dogradnji porodilišta, a da ti radovi nikada nisu bili izvedeni.
 
U nameri da lamele B i C budu propisno upisane, Klinički centar Vojvodine mora da pripremi dokumentaciju za ozakonjenje, zbog čega projektante traži na tenderu. Ipak, na tender je upravo obustavljen jer u predviđeno vreme nije stigla nijedna ponuda.
 
U KCV su za 021.rs ranije objasnili da postoji nedostatak tehničke dokumentacije koja se odnosi na gradnju lamela iz 2008. i 2009. godine. Još uvek nije poznato da li će se ustanova ponovo upustiti u potragu za projektantima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti