Đurić o potopu: Nijedna kanalizacija ne može da primi tu količinu padavina

Gradonačelnik Milan Đurić komentarisao je nevreme koje je u sredu, u popodnevnim satima, pogodilo Novi Sad.
Đurić o potopu: Nijedna kanalizacija ne može da primi tu količinu padavina
Foto: 021.rs

Po njegovim rečima, tog dana palo je 65 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u avgustu prošle godine, kada je takođe bilo poplava, palo 40 litara. 

On je u jutarnjem programu Prve televizije naveo da je u pitanju nezapamćeno nevreme.

"Nijedna kanalizacija ne može to da istrpi i primi toliku količinu padavina. Brzo smo se mobilisali, izašli smo na teren. Tu su bile javne službe Novog Sada, pripadnici MUP-a, vatrogasne brigade, u pomoć su došle pokrajinske institucije, ali i privatne kompanije koje su osetile društvenu odgovornost da pomognu grada i hvala im svima na tome", navodi Đurić.
 
Navodi i da je najveći strah bio za ljude, te da su pomogli dve porodiljama, koje su stigle u Betanije gde su se porodile. Grad je, kaže, osposobljen oko ponoći, a ujutru se čistila ulica u kojoj je bilo mulja, lišća i grana.
 
"Sada ostaje da sednemo kao Štab za vanredne situacije i da vidimo šta može da uradimo bolje u budućem periodu, da vidimo šta je potrebno da nabavimo kako bismo delovali, za početak preventivno, a onda i na terenu ukoliko se dogodi ovakva nepogoda, a nadam se da se više neće desiti", zaključuje Đurić.
  • Igor

    26.05.2023 22:36
    Djuric strucnjak
    Samo vi Djuricu gradite zgrade sa bosancima i zemljacima pa cemo uskoro svi biti potopljeni. Dok takvi strucni poput tebe nisu poceli da vode grad ovakvih poplava po gradu nije bilo. Zidate spratnice a kanalizacionu mrezu ne menjate. Sve ste unistili cega god ste se dotakli. Gradom vlada gradjevinska mafija.
  • Nikola

    20.05.2023 21:40
    čemu onda rekonstrukcije
    Šta onda rekonstruišete sem što perete novce, i gnjavite narod da ide do posla okolo naokolo
  • lala

    20.05.2023 16:17
    Đurić nije obavešten
    Đurić se razume u invrastrukturu, urbanizam, a posebno kanalizaciju kao maricau krivu banderu. Čovek nema pojma o životu, a kamoli o nečem složenijem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti