Paori za 021.rs demantuju ministarku: Nije ništa ispunila, niti je sa nama razgovarala

Paori koji protestuju demantovali su tvrdnje ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković da su im ispunjeni neki zahtevi i da su imali pregovore, navodeći da su njene poslednje izjave manipulacija.
Paori za 021.rs demantuju ministarku: Nije ništa ispunila, niti je sa nama razgovarala
Foto: 021.rs
Član pregovaračkog tima i predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Đoka Ćurčić kaže za 021.rs da od ponedeljka i prekida razgovora sa Vladom Srbije, kada su imali sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, nikakvih kontakata nije bilo. 
On navodi da oni samo očekuju poziv Vlade za nastavak pregovora oko ispunjenja zahteva i da im se ponude rešenja.
"Naši zahtevi su jasni i na njihovom stolu su. Oni do sada nisu dali nikave izjave o našim zahtevima ili bar neki odgovor, da li mogu ili ne mogu, samo su sve dobili. Ministarka manipuliše i dala je takvu izjavu da to nije korektno, zato želimo i da je demantujemo. Nije ništa ispunila, niti je sa nama razgovarala još od onog tamo ponedeljka, jer ovog ponedeljka su bili Ana Brnabić i Marijan Rističević", navodi Ćurčić.
 
Predstavnik poljoprivrednika dodaje da su blokade i protesti pojačani širom Srbije i da nema odustajanja, a na Vladi je da povuče sledeći korak. 
 
Podsetimo, ministarka Jelena Tanasković izjavila je RTS da je sa spiska svih zahteva poljoprivrednika ispunjeno apsolutno sve osim davanja od 300 evra po hektaru.  
 
Detaljnu izjavu ministarke možete videti OVDE.

U Novom Sadu je danas u toku blokada Temerinskog mosta.

  • Laza

    19.05.2023 21:55
    Trta mile
    Strah je usao u kosti i sve ce veci biti, jer lazima je dosao kraj.
  • moju podrsku

    19.05.2023 20:13
    nemate !
    Pančevo je danas opkolilo preko sto autobusa punih sendvičara, paori se razišli da propuste bagru a posle udri blokadu po narodu nedužnom, djacima, studentima, radnicima...
  • Djed

    19.05.2023 18:44
    Svi ti paori mitingasi su glasali za sns. A i koji procenat paora predstavljaju ovi sto mitinguju? Doterali 10 traktora i glume neku silu. I to sve veliki latifundisti. Njima je najteze. A traktori kao stan na Menhetnu. Bas mi vas je zao. Umesto da obradjuju njive, oni blokiraju saobracaj. Zato nadnicari rade umesto njih za bednu dnevnicu neprijavljeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti