Na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala u Srbiji, u planu još četiri

Prva e-bajk stanica u Srbiji za punjenje električnih bicikala, kao i biciklistička trka u okviru "Tour de Fruška", koja je ove godine okupila oko 1.000 učesnika, otvoreni su danas na Fruškoj gori.
"Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija 'Tour de Fruška' već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način", izjavio je na otvaranju e-bajk stanice pokrajinski premijer Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.
Mirović je dodao da je u tom svetlu danas na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i "Movenpick Fruške Terme".
Predsednik je dodao da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.
 
"Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto 'osvojili' za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu - prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji", rekao je Mirović.
 
 
Prema Mirovićevima rečima, u pripremi su brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca. Takođe, Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. 
 
Takođe, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine.
 
Ove godine u okviru manifestacije "Tour de Fruška" održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka - Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka "Mlade nade" i dečja trka "Gas-gas".
  • ex chapman

    22.05.2023 11:47
    nepravda
    a gde je stanica za punjenje kvadova i kroserica ? pa valjda i oni imaju pravo da jurcaju kroz nacionalni park?! a sta nemaju?!
  • Ekolog

    21.05.2023 20:30
    Bravo!
    Treba nam više ovakvih objekata.
    Napokon pravi potez na Fruškoj Gori.
    To je sfera u koju treba više ulagati, održivi izvori energije.
    A posebno me raduje, ako je to istina, da je projektant i izvođač radova naša kompanija.
    Za čistiju Frušku Goru.
  • Mikica

    21.05.2023 18:33
    @G pen
    Kad te ne bude mrzelo da pričaš tekst, a ne samo naslov, saznaćeš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti