Međunarodni festival studenata novinarstva "On the record" 26. i 27. maja

Međunarodni festival studenata novinarstva "On the record", 8. po redu, i 13. Međunarodna naučna konferencija "Mostovi medijskog obrazovanja" održaće se 26. i 27. maja.
Zajednička tema oba skupa je kriza - kao predmet izveštavanja, kao kontekst u kojem novinari rade, ali i kao kriza samih medija i novinarskog identiteta.
Ovi događaji u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta okupiće stotinu studenata i profesora novinarstva iz više od deset zemalja - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Finska, Hrvatska, Irska, Mađarska, Poljska, Rumunija, SAD, Slovenija i Španija. 
Za festival "On the record" prijavljeno je više od 60 studentskih radova, a njih 30 izabrano je u užu takmičarsku selekciju. Studenti će se nadmetati u četiri kategorije: kratka video forma, kratka audio forma, članak i reportaža, i istraživačke priče. O najboljim radovima odlučivaće stručni žiri u čijem su sastavu Nadina Maličbegović (novinarka, Al Jazeera Balkans, Sarajevo), Milica Kravić Aksamit (novinarka frilenserka, Novi Sad-Ljubljana) i Zoran Stajčić (urednik i novinar portala "Ravno do dna", Zagreb).
 
Osim prikazivanja radova koji su u užoj selekciji za nagrade, festivalski program čine predavanja i master class sesije, koje drže predavači iz SAD, Irske i Srbije, kao i susret studentskih medija iz regiona i tribina sa novinarima. 
 
Iz programa:
 
petak, 26. maj 
Univerzitet u Novom Sadu – zgrada rektorata, dr Zorana Đinđića 1
 
14.30-15.00   Otvaranje
 
15.00-16.00   Predavanje Obrazovanje novinara u doba dezinformacija, Lorens Pintak, Univerzitet države Vašington (SAD)
 
subota, 27. maj
Univerzitet u Novom Sadu – zgrada rektorata, dr Zorana Đinđića 1
 
09.30-10.30   Predavanje Gubitak poverenja, rastuća polarizacija i urušavanje poslovno-uredničkih podela: glavni izazovi za novinarstvo i medije danas, Alesio Kornia, Univerzitet u Dablinu (Irska)
 
14.30–16.30   Festival On the Record – Prikazivanje radova
 
19.00-20.30  (Radio Cafe, Svetozara Miletića 45)
 
Tribina Kriza novinarskog identiteta 
 
· Nadina Maličbegović, novinarka, Al Jazeera Balkans, Sarajevo
· Milica Kravić Aksamit, novinarka frilenserka, Novi Sad-Ljubljana
· Zoran Stajčić, urednik i novinar portala „Ravno do dna”, Zagreb
· Moderator: Mladen Savatović, novinar TV N1, Beograd
 
20.30   Dodela nagrada učesnicima

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti