Tek što su zasađene, neko već ukrao sadnice cveća iz parka između Novog naselja i Detelinare

Nepoznata osoba ukrala je sadnice cveća iz cvetne gredice u Novom parku između Novog naselja i Detelinare.
Tek što su zasađene, neko već ukrao sadnice cveća iz parka između Novog naselja i Detelinare
Foto: Pixabay
Kako kažu u Gradskom zelenilu, samo nakon nekoliko dana nakon sadnje nedostaje određeni broj sadnica cveća. 
"Ovakva navika pojedinaca da se 'posluže' cvećem se dešava i na drugim lokacijama, pa ovom prilikom apelujemo na sugrađane da ne uništavaju cvetne površine koje ulepšavaju ulice, trgove i parkove Novog Sada", kažu u Zelenilu.
Pozivaju građane da dođu u rasadnik Zelenila u ulici Mladena Leskovca 1, gde mogu kupiti cveće koje viđaju na cvetnim gredicama, a takođe, njihovi inženjeri će rado podeliti svoje iskustvo i savet kako da neguju cveće i ulepšaju svoje terase, dvorišta...
 
Inače, u toku je sadnja 100.000 sadnica letnjeg cveća na više lokacija u gradu. Uređuju se cvetne gredice u Ulici Modene, u novosadskim parkovima, na Keju, Petrovaradinskoj tvrđavi, trgu kod Železničke stanice, Štrandu, kandelabri koji ulepšavaju gradske trgove i ulice.
  • Sabahudin

    25.05.2023 05:53
    Omerović
    Čitajući literaturu o verovanjima i običajima naroda sa prostora BiH i Hrvatske, lako se primećuje postojanje navike da se uzimaju sadnice cveća sa javnih površina. U antropološkom smislu ova praksa ukazuje na verovanje da ako pozajmiš cveće kako bi ga prodao ili eventualno posadio na balkonu svog stana, da time onaj koji je to uradio ima osećaj nepripadnosti kulturi naroda u čijoj sredini živi i da su njegova osećanja zapravo eshatološkog karaktera, tj da se svecelo projektuju stuhovima "Nema raja bez rodnoga kraja..."
  • Boris

    24.05.2023 17:20
    Čuvari?
    Umesto fantomskih čuvara kontejnera koje niko nikad nije video, mogli bi da angažuju čuvarsku službu da čuvaju parkove tokom noći.
    Pa pogledajte na šta liče klupe u istom tom parku, išarane, uništene...
    Ali ne, bolje je ovako, oni nabavljaju, mi plaćamo, neko krade, a neko se ugrađuje. I svima lepo. Osim nama.
  • Uroš

    24.05.2023 16:04
    Žardinjere Narodnog fronta
    Prosto neverovatno, stoje već mesec dana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti