Besplatna pravna pomoć za osobe sa invaliditetom i članove njihovih porodica

Ostvarivanje i zaštita svojih zakonskih prava, jeste conditio sine qua non normalnog života svakog pojedinca, a naročito onih naših sugrađana koji imaju invaliditet.

Njima je često teže da do svojih prava dođu, nego osobama bez invaliditeta, iz najrazličitijih razloga. 

Nekada su to problemi sa kretanjem, govorom, vidom ili sluhom usled kojih neke osobe sa invaliditetom nerado stupaju u društvene interakcije, a katkad se suočavaju i sa predrasudama nedovoljno emancipovanih pojedinaca i grupa, te sa manjkom empatije kod drugih.

Smisao programa "Ostvari pravo" koji se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom maja, juna i jula 2023. godine je da se kroz direktnu, besplatnu pravnu pomoć, od strane kvalifikovanih lica, diplomiranih pravnika, licenciranih za rad u socijalnoj zaštiti sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa osobama sa invaliditetom i saradnika, osigura da korisnici programa, lica sa invaliditetom i članovi njihovih porodica, dobiju potpunu i brzu pravnu pomoć prilikom podnošenja zahteva za ostvarivanje prava, te pisanja podnesaka, žalbi, molbi u pitanjima koja se tiču ostvarivanja njihovih prava.
 
Udruženju "Za pravo na kvalitetan život", koje sprovodi projekat, možete se obratiti putem imejla:
 
pravonakvalitetanzivot@yahoo.com
ostvaripravo@gmail.com
 
Na telefone:
0652416413 
0643652838
 
Na adresi Vojvode Putnika 1, Novi Sad ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19 časova (prostorije su pristupačne osobama sa invalidtetom).
 
Projekat sprovodi udruženje "Za pravo na kvalitetan život" iz Petrovaradina.
 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti