Ovog vikenda: "Bazar solidarnosti" za pomoć NURDOR-u i deci oboleloj od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR ovog vikenda, 27. i 28. maja organizuje Bazar solidarnosti, a povodom 10. godišnjice Roditeljske kuće u Novom Sadu.

Roditeljska kuća u Preradovićevoj 138, u Petrovaradinu, namenjena je za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovih porodica.

NURDOR Roditeljska kuća u Novom Sadu je prvi objekat ovakve namene u Vojvodini, a nastao je kao plod saradnje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Zadužbine porodice Kostić i NURDOR-a.
Bazar solidarnosti namenjen je svima, od najmlađih do najstarijih Novosađana i gostiju. Gosti svojim donacijama i simboličnom kupovinom predmeta koji će biti izloženi na Bazaru mogu umnogome da pomognu radu NURDOR-a.
 
Sva sredstva koja budu prikupljena kroz Bazar solidarnosti biće namenjena jednom od najvećih projekata NURDOR-a do sada, a to je nova Roditeljska kuća u Beogradu. Ovaj novi objekat od blizu 700 kvadratnih metara trenutno prolazi kroz rekonstrukciju i kada ona bude završena moći će da primi 12 dece obolele od malignih bolesti sa svojim roditeljima. 
 
"Na ovaj način moći ćemo da pokrijemo potrebe za smeštajnim kapacitetima porodica koje dolaze iz svih krajeva Srbije u Beograd na lečenje. Ovo je zajednička borba svih nas i potrebna nam je podrška i zato se nadamo da se vidimo u subotu i nedelju", navode u NURDOR-u.

Bazar solidarnosti trajaće od 12h do 18h.

  • @ Boco

    26.05.2023 07:17
    Bazar se održava u Preradovićevoj 138, u Petrovaradinu.
  • Boco

    25.05.2023 23:35
    Gde se održava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti