Dvoje dece evakuisano u Futogu zbog vremenskih nepogoda

Dvoje dece evakuisano je u Futogu zbog vremenskih nepogoda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Od početka jučerašnjih padavina evakuisano je 12 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Novom Sadu, Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Jagodini i Kraljevu.
 
Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.
  • Slucaj

    28.05.2023 05:48
    @Nick
    Ma slobodno nek rade sta im se hoce. Tako se radi kad sistem ne postoji. A ko trpi posledice? Oni koji su nize.
  • Nick

    27.05.2023 21:57
    @Sajko
    A gde da sprovode vode ako ne u kanalizaciju? Valjda je problem u tome što nemaju kanalizaciju, ili što imaju kanalizaciju koja ne može da se nosi sa fekalnim i atmosferskim vodama. Perasli su oni malo mesto koje može da funkcioniše sa septičkim jamama. A to što nemaju ono što treba da imaju je već do njih: mogu da raspišu samodoprinos, podignu kredit, ili da preusmere novac koji potroše novac na druge stvari (sve partijske stavke i curenja budžeta, tzv. turističke i kulturne manifestacije i drugo -znaju oni to bolje od nas).
  • Sajko

    27.05.2023 21:26
    Samo Futozani nastavite da sprovodite oluke u kanalizaciju pa cemo svi da plivamo ali ne u vodi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti