Novosadska preduzeća pripremaju se za elementarne nepogode, pune se džakovi za odbranu od poplava

Novosadska komunalna preduzeća počela su pripreme u slučaju elementarnih nepogoda.

JKP "Put", JKP "Gradsko zelenilo" i JKP "Čistoća" danas su peskom punili džakove koji će biti korišćeni kao zaštita u slučaju daljeg rasta vodostaja.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada vodostaj narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Kako je 021.rs pisao, 23. maja je proglašena redovna odbrana od poplava na Dunavu kod Novog Sada. Odbrana se odnosi na sremsku stranu grada, u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.
 
Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.
  • NS

    31.05.2023 11:29
    Specijalna metalna ograda za odbranu od poplava se koristi samo na odredjenom delu obale, gde postoji bedem da moze da se montira.Ostali deo obale se brani drugacije, vrecama sa peskom.
  • Novosadjan

    29.05.2023 17:37
    Bravo Doni
    Danima pratim natpise
    Konačno ne čitamo ruzne naslove o čistoći
    Kad se struka stavi na celo firme onda tu nema greske. Možda bi ovo mogao biti reper da se smene još trojica loših? Nemojte gledati partijske nego strukovne sposobnosti.
  • Сремац

    29.05.2023 14:35
    Будалаштине
    Не тако давно спектакуларно је представљена специјална метална баријера, која би се монтирала на кеју у случају високих вода.Шта би са њом?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti