Više desetina studenata Visoke poslovne škole u Novom Sadu dobilo poziv za posao

Sajam stručnog usavršavanja i zapošljavanja, koji se prošle nedelje održao na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu (VPŠ) bio je izuzetno posećen, a najveću korist imali su studenti.
Više desetina studenata Visoke poslovne škole u Novom Sadu dobilo poziv za posao
Foto: 021.rs

Naime, destine njih uspelo je da tokom održavanja sajma ugovori praksu u kompanijama koje su im se predstavile.

- Više od 300 studenata ostavilo je svoj CV kompanijama na Sajmu stručnog usavršavanja i zapošljavanja, a rezultati su već vidljivi jer su pozvani na praksu, koja im je više nego značajna za pronalaženje posla nakon studija. Međutim, ono na šta smo posebno ponosni, jeste to što je već nekoliko desetina studenata na završnim godinama pozvano za selekciju na posao, što samo govori u prilog tome da iz naše škole mladi ne sede kod kuće bez posla - izjavila je  direktorka VPŠ Jelena Damnjanović.

Podsetimo, veliki prošlogodišnji uspeh VPŠ koji nije ostao nezapažen motivisao je studente da se na vreme posvete usmeravanju ka tržištu rada.

Naime, ova škola je od 2016. godine uvela obaveznu praksu za svoje studente i time stavila akcenat na pripremanje studenata za poslove kojima će se u budućnosti baviti, a prošle godine je čak 30 svršenih studenata dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama, dok je 200 prošlo stručnu praksu.

Neke od kompanije u kojima su studenti ostarili praksu, a potom i zaposlenje su: Japan Tobacco, JGSP Novi Sad, Fruške terme, ComData, Erste banka, OTP banka, Hotel Vojvodina, Adeco, 3Banka, Turistička organizacija Vojvodine, NS Hotels group, Intermino, Vinarija Mačkov podrum, Aisec, Soko tim 021, Experience, Rationale, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Hotel Imperium Subotica, Lear Corporation, Novosadski sajam, City Center Mediteraneo, Pamenus, Promont…

Prednosti strukovnih studija se ogledaju u kreiranju studijskih programa po meri tržišta rada, a na VPŠ to su: Finansije i bankarstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje i Turizam i hotelijerstvo.  VPŠ je modernizovana škola i pripremanje studenata za tržište rada jedan je od razloga za uvođenje obaveznih stručnih praksi na drugoj i trećoj godini osnovnih studija, gde studenti nekoliko nedelja tokom semestra odlaze u izabrane kompanije sa kojima Škola ima saradnju preko svog Centra za razvoj karijere.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti