FOTO: Stablo palo na parkirani automobil na Novom naselju, ekipe Zelenila intervenisale

Novosađani poslednjih dana prijavljuju oborena stabla u svojim ulicama usled obilne kiše i jakog vetra. Stabla su u nekim situacijama izvaljivana iz korena, a bilo je i veće materijalne štete.

Tako je jutros stradalo vozilo parkirano u Ulici Dušana Danilovića na Novom naselju. U ovoj ulici stablo je palo na parking i direktno na vlasnički automobil, a građani su odmah pozvali "Gradsko zelenilo".

U ovom preduzeću za 021.rs navode da nedeljama unazad, zbog velike količine kiše, dolazi do razmekšavanja tla. Čak i manji udar vetra može da izazove izvaljivanje stabala, a takvih situacija bilo je na nekoliko lokacija širom Novog Sada.

Ekipe "Zelenila" tako su uklanjale ova stabla u Slovačkoj, Puškinovoj, Šarplaninskoj i na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bate Brkića. Velika količina polomljenih grana uklonjena je kod Novosadskog sajma, i Filipa Filipovića, Branimira Ćosića, na Bulevaru Slobodana Jovanovića i na Rumenačkom putu, ali ovaj spisak nije konačan.
 
"Naše interventne ekipe na terenu su neprestano od sinoć u 19.30 i biće i dalje dežurne 24 sata sa svom raspoloživom mehanizacijom. Građani mogu prijave ovakvih i sličnih situacija da prijave komunalnoj inspekciji, kao i Zelenilu", navode u preduzeću.
 
 
Sinoć su ekipe uklanjale stabla jablana i u blizini Metroa u Industrijskoj zoni.
  • :/

    29.05.2023 15:38
    -
    @zebra

    Bojim se da ne.
    Samo ako imaju kasko osiguranje...
  • Raša

    29.05.2023 14:40
    Odgovara neodgovornost
    Da li je Grad odgovoran za stanje zelenila koje nije čika Marko posadio, već oni iz Skupštine Grada?
    Praćenje stanja na terenu, i zamene bolesnih biljaka, kao i infrastrukture je posao i obaveza "stručnih" službi Grada Novog Sada.
    Vlasniku uništene Toyote treba nadoknaditi štetu jer nije se na vreme kontrolisao statnje zelenila, a STANJE BETONA I ZGRADA SE VIDIM DIŽE SVE VIŠE. NA KRAJU NOVOG NASELJA SE DIŽE ZID OD 6 ZGRADA PA SE I VETERNIK VIŠE NEĆE VIDETI, VAZDUH NEĆE DOLAZITI, TOPLOTA ĆE BITI POVEĆANA KAO I ZAGAĐENJE.
    OVO JE POSAO I ZA VAS NOVINARE, JEDINE U VOJVODINI O21 KOJI JOŠ IMAJU HRABROST DA KAŽU ŠTA MISLE.
  • marjan

    29.05.2023 12:46
    mislim da je ovo konačni dokaz da na naselju treba sva stabla da se poseku i da se digne dvadesetospratni parking na mestu svake zelene površine. dosta je više terora prirode! moramo i mi da uzvratimo udarac!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.