Beočinci, da znate: U sredu testiranje sirena za uzbunu

Sirene za javno uzbunjivanje biće testirane u sredu, 31. maja u Beočinu.
Beočinci, da znate: U sredu testiranje sirena za uzbunu
Foto: 021.rs
Kako je saopštio Opštinski štab za vanredne situacije Beočina, u 12 časova će biti oglašen jednoličan ton za prestanak opasnosti u trajanju od 60 sekundi.
"Obaveze testiranja sirena proističu iz Akta Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama i odnose se na preduzimanje adekvatnih mera za dovođenje sistema za javno uzbunjivanje u ispravno stanje", navode u štabu.
Podsetimo da je prošle jeseni u Novom Sadu bilo najavljeno testiranje sirena za uzbunu, ali je sve otkazano bez objašnjenja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti