Poslednji dan maja Novosađanima donosi još kiše, ali i brojna dešavanja

Uskoro ostavljamo maj iza sebe, ali ne i uporne prolećne kiše.
Poslednji dan maja Novosađanima donosi još kiše, ali i brojna dešavanja
Foto: 021.rs

Poslednji dan ovog meseca Novosađanima donosi vreme kakvo im, najverovatnije, neće prijati.

Tu su i najavljena isključenja struje i moguća nenajavljena isključenja vode.

Ono što može izmamiti osmeh na lice su događaji kojih ima i više nego što je uobičajeno za sredinu sedmice.
 
Mi smo, kao i uvek, tu da vas provedemo kroz neprijatne i prijatne delove dana, kako biste bili pripremljeni za sve.
 
Vreme
 
U sredu se očekuju pljuskovi s grmljavinom, uz temperaturu od 14 do 24 stepena. I to je samo uvod u nekoliko narednih dana kada će vreme biti slično.
 
Duvaće slab do umeren severoistočni i istočni vetar, a u zoni pljuskova biće kratkotrajno jak i olujni.
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. 
 
Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Vaš 021.rs odnedavno vas svakodnevno i uživo informiše o stanju na novosadskim putevima. Gde je radar, gde su gužve, gde je bio udes i sve ostalo pronaći ćete svakog jutra u našoj rubrici Novi Sad.
 
Radovi su u toku u Nikole Tesle, Teodora Pavlovića i Vojvode Knićanina, a zbog radova je obustavljen saobraćaj i u Ulici Bogdana Gavrilovića u Sremskoj Kamenici. Radovi će trajati do 10. juna.
 
Zabrana saobraćaja važi i na delu Bulevara cara Lazara zbog izgradnje turbo kružnog toka. To znači da je i dalje zatvorena kolovozna traka na Bulevaru cara Lazara, od Sutjeske ulice do "Promenade", a saobraćaj se u suprotnoj kolovoznoj traci odvija dvosmerno. Sa Bulevara cara Lazara moguće je skrenuti desno u Fruškogorsku, a moguće je i uklјučivanje iz Fruškogorske ulice na Bulevar cara Lazara, u smeru ka keju.
 
Zbog radova na izgradnji semafora i uređenju saobraćajnih površina na raskrsnici Temerinske, Branka Radičevića i Jug Bogdana, zatvorene su dve saobraćajne trake u Temerinskoj ulici. Do izmena u režimu saobraćaja došlo je i na Bulevaru Jaše Tomića, gde se popravlja kolovoz. Saobraćaj će biti izmenjen u delu od Bulevara oslobođenja do Kisačke ulice, obustavljen u desnoj kolovoznoj traci, a u levoj kolovoznoj traci saobraćaj će se odvijati dvosmerno i uz ograničenje brzine na 30km/h. Privremena izmena važiće do 12. juna.
 
Delovi Novog Sada, Ledinaca i Kovilja u sredu neće imati struje. Od 8.30 do 11.30 časova bez struje će biti Ulica Laze Lazarevića (3-13, 6, 10-14) i Heroja Pinkija 2.
 
Deo Ledinaca (Brestovi, Klisa, Vučkovac, Selište i Potok) biće bez električne energije od 9 do 11 časova.
 
U Kovilju bez struje ostaje deo ulice Zelena, od 8 do 13 časova. 
Gde ići?
 
U 10h počinje drugi po redu "Dan otvorenih vrata" u Naučno-tehnološkom parku.
 
"Gljivarenje" u KC LAB počinje već u 17 časova i to disko, fanki i haus muzikom.
 
Radionica medijske pismenosti "Saznaj i razaznaj" održava se u ogranku Gradske biblioteke na Trgu republike 2.
 
U 18 časova, u okviru izložbe Otkriveni svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića biće održano predavanje "Ljubica Cuca Sokić u umetničkoj orbiti porodice Barbeza", autorke dr Dijane Metlić, istoričarke umetnosti i profesorke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
 
U prostorijama Nezavisnog društva novinara u 18 časova biće prikazani dokumentarni filmovi "Kese nam NISu sestre", autora Darka Špera i "Svaka igra, svaka dobiva", autorke Silvane Menđušić.
 
Drugi po redu novosadski Filokafe održava se u knjižari Bulevar Books sa početkom u 19 časova. Razgovaraće se na temu "Može li novac kupiti sreću", a prijave su moguće putem mejla psihopraxis@gmail.com ili porukom u inbox stranice Psihopraxis na Fejsbuku ili Instagramu.
 
U Novosadskom pozorištu od 19 časova igra se predstava "Antigona – Lepo je kad padneš na mekano". Reč je o autorskom projektu Romana Nikolića da Gabrielom Crnković u ulozi Antigone.
 
U Omladinskom centru CK13 razgovaraće se o klimatskoj krizi. Događaj počinje u 19.30h.
 
Veče stend ap komedije sa Goranom Vinčićem održava se od 19.30 do 21 čas u Pozorištu mladih. 
 
Kviz veče održava se u Kafe baru u Merkatoru od 19.30h.
 
Komedija "Sokin i Bosina" sa Ljiljanom Blagojević, Kalinom Kovačević, Vesnom Stanković i Milošem Đorđevićem u glavnim ulogama igra se u svečanoj sali NIS-a od 20h.
 
Stend ap Srđana Dinčića "U procesu" održava se u Domu kulture od 20h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti