U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija otvara se najsavremenija CNC laboratorija

Najsavremenija CNC laboratorija biće otvorena u petak, 2. juna u 13 sati u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu (Školska 1).
U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija otvara se najsavremenija CNC laboratorija
Foto: Pixabay
Dodeli diploma će prisustvovati predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za Visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.
Povodom svečane dodele diploma za oko 160 diplomiranih studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, biće otvorena nova savremena CNC laboratorija namenjena studentima.
Ova laboratorija pruža mogućnost studentima da se upoznaju i steknu praktično iskustvo u radu sa CNC (Computer Numerical Control) mašinama, koje se koriste za obradu materijala rezanjem.
 
Laboratorija je opremljena najnovijim CNC mašinama, kao i softverom za programiranje i kontrolu mašina. Studenti će imati priliku da nauče kako da pripreme, programiraju i koriste CNC mašine, kao i da izrađuju različite delove i komponente u skladu sa preciznim specifikacijama.
 
Ova laboratorija je zamišljena kao prostor za praktičnu primenu znanja koje studenti stiču tokom svog studiranja. Pored toga, studenti će imati priliku da rade na realnim projektima i da se upuste u istraživanje i inovacije u oblasti CNC tehnologije.
 
Kupovinu savremenih CNC mašina i opremanje laboratorije Visoka tehnička škola sprovela je iz sopstvenih sredstava. Nabavka CNC mašina (CNC strug, CNC glodalica) je izvršena u iznosu od 17.200.769,36 dinara.
 
Otvorenje ove savremene CNC laboratorije predstavlja važan korak ka pružanju naprednih i praktičnih mogućnosti za studente, omogućavajući im da razviju svoje veštine i steknu konkurentske prednosti na tržištu rada. Opremanje laboratorije za Mašinstvo će unaprediti saradnju sa privredom, osposobljavanjem studenata za praktičan rad odmah po završetku školovanja i potencijalnom proizvodnjom robe za preduzeća namenjene za domaće i inostrano tržište.
  • Ph.D.

    01.06.2023 23:58
    CNC alatne marine u nastavnom
    Lepa vest se cula cak i do nas u Alaska, USA.
    N. Vrajich

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti