"Dan otvorenih vrata" održan u Naučno-tehnološkom parku: O stipendijama, praksi i zapošljavanju

Drugi po redu "Dan otvorenih vrata" održan je u Naučno-tehnološkom parku.
Studentima je pružena prilika da se direktno kod kompanija-članica NTP Novi Sad informišu o mogućnostima dobijanja stipendija, obavljanja stručne prakse ili zaposlenja.
U okvirima izložbenog segmenta manifestacije, studenti su imali i jedinstvenu priliku da neposredno od predstavnika firmi na štandovima dobiju informaciju o mogućnostima angažovanja u svakoj od predstavljenih kompanija.
Konferencijski deo događaja obuhvatio je kompanijske prezentacije i tematska predavanja u amfiteatru NTP NS, a nakon toga je organizovan i obilazak prostorija pojedinih članica u Parku.
 
"Dan otvorenih vrata je prvi u nizu događaja u okviru novog programa - 3alet, koji organizuje Naučno-tehnološki park Novi Sad, a koji ima za cilj da poveže studenate, nauku i privredu, da bude podrška u razvoju talenata u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, kao i da stvori uslove za osnivanje i razvoj većeg broja startap preduzeća. Dan otvorenih vrata NTP NS postao je značajan događaj, koji studentima završnih godina, nudi velike mogućnosti za saradnju sa renomiranim tehnološko-razvojnim kompanijama", rekao je direktor Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Nebojša Drakulić.
 
Pored kompanija, posetioci su imali priliku da se na Startup corneru upoznaju sa radom startapova, koji posluju u okviru NTP NS kao i sa mogućnostima za studente koje nudi kancelarija EU info point Novi Sad.
 
 
 
Kompanije koje su se predstavile su: Schneider Electric, Novelic, Ottometric, INIT technologies, 3Lateral, Syrmia, Norma Grupa LLC, Continental Automotive Serbia i ZF Serbia.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti