Počinju veliki radovi u Ulici Nikole Tesle: Rekonstrukcija u tri faze menja režim saobraćaja

Izgradnja saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, fekalne i atmosferske kanalizacije u Ulici Nikole Tesle počeće u petak, 2. juna, zbog čega se menja režim saobraćaja.
Počinju veliki radovi u Ulici Nikole Tesle: Rekonstrukcija u tri faze menja režim saobraćaja
Foto: 021.rs
Ova ulica duga 429 metara predstavlja vezu Futoške ulice i Ulice novosadskog sajma, a pruža se neposredno pored Futoškog parka i Jodne banje.
Radovi će se izvoditi u tri faze.
U prvoj fazi biće obustavljen saobraćaj u delu Ulice Nikole Tesle, od Futoške ulice do Pere Dobrinovića, kao i u krajnjoj desnoj traci u Futoškoj ulici.
 
Izmena saobraćaja u prvoj fazi trajaće do 16. decembra ove godine.
 
"O izmenama saobraćaja u drugoj i trećoj fazi javnost će biti blagovremeno obaveštena", kažu u gradskoj upravi.
 
U Ulici Nikole Tesle predviđena je obnova dvosmerne saobraćajnice, sa obostranim pešačkim stazama. Postojeća stabla biće u potpunosti očuvana, a predviđen je i zeleni pojas između pešačke staze i kolovoza.
 
Kanalizaciona mreža u Ulici Nikole Tesle biće rekonstruisana u dužini od 653 metara, čime će biti omogućeno da se 39 domaćinstava priključi na kanalizaciju. Projektom je, u ukviru kompleksa Jodne banje, predviđena izgradnja crpne stanice otpadnih voda sa potisnim cevovodom.
"Odvođenje atmosferskih voda sa saobraćajnih površina, što je bio evidentan problem u Ulici Nikole Tesle, biće efikasno rešen izgradnjom 50 novih slivnika", tvrde u Gradu.
 
Takođe, biće postavljen 21 stub javnog osvetljenja sa LED sijalicama.
 
Vrednost investicije je 176 miliona dinara, a rok za završetak radova je godinu dana.
  • Marija

    06.12.2023 11:25
    Ko je investitor
    Ko je investotor radova na putu, u Nikola Tesla ul. N sad
  • neb

    02.06.2023 08:38


    ajde da vidimo da li će kao što su subotičku ulicu rekonstruisali, da li će i tu slivnici da budu rupe o koje se kola lome, a koje ne služe ničemu jer je ulica poplavljena sa svako malo kiše ili će zbog, znamo već koga , ovu ulicu da srede do detalja
  • Mile

    02.06.2023 08:14
    A pristup bolnici?
    Nadam se da će biti dovoljno mozga da se ostavi pristup bolnici i za građane. I ovako je uvek borba za parking u Jodnoj banji. Ljudi koji dolaze u ovu bolnicu obično imaju problema sa hodom i retko ko može da pešači od parkinga npr sajma do bolnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti