FOTO: Najmlađi Novosađani na biciklima u masovnoj "Vožnjici" ulicama Novog Sada

Oko 1.300 biciklista i biciklistkinja, mahom mališana sa roditeljima, učestvovalo je u "Vožnjici" povodom Svetskog dana bicikla.
FOTO: Najmlađi Novosađani na biciklima u masovnoj "Vožnjici" ulicama Novog Sada
Foto: 021.rs

Vožnju dvotočkaša organizovala je Novosadska biciklistička inicijativa, uz podršku "Idee" i Ambasade Kraljevine Holandije. 

Poruka manifestacije je bezbednost najmlađih u saobraćaju i promocija poštovanja saobraćajnih pravila.

Veliki broj učesnika "Vožnjice" okupilo se za start u Limanskom parku. Vožnja rutom dužom od 3,5 kilometara kroz Novi Sad, u trajanju od oko 45 minuta, protekla je bezbedno i uz asistenciju policije. 
 
 
Vožnja je završena na platou kod Spensa, gde su učesnici dobili osveženje, a deca zanimacije od profesionalnih animatora.
 
 
Ovo je jedna od masovnijih vožnji bicikala u okviru Kritične mase, događaja koji tradicionalno organizuje Novosadska biciklistička inicijativa.
 
  • Ns 49

    03.06.2023 17:35
    Baš mi je drago da uče decu da vole bicikle.
    Samo se pitam da li znamo ipropise. Na pirmer, biciklove voze preko pešačkog prelaza a koliko znam moea se gurati jer mnogi voze brzo pa prosto iznenada izlete ako brzo voze. Da li sam u pravu?
  • Ns

    03.06.2023 14:48
    Aaaaa, a mi se spremamo da idemo u 17h. Malo smo promasili...
  • Jovan

    03.06.2023 14:23
    Ovako se pokazuje ljubav prema gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti