Zatvoreno Sterijino pozorje, "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" najbolja predstava

Sterijino pozorje zatvoreno je večeras u Novom Sadu.
Zatvoreno Sterijino pozorje, "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" najbolja predstava
Foto: 021.rs
Prema odluci žirija nagradu za najbolju predstavu dobila je "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", u režiji Juga Đorđevića i u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd.
Nagrada publike za najbolju predstavu dobio je komad "52 Herca" Tijane Grumić, u režiji Mojce Madon, Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice.
Sterijina nagrada za režiju pripala je Milošu Loliću za predstavu "Yankee Rose" Slobodana Obradovića, Beogradskog dramskog pozorišta.
 
Predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" pripale su četiri nagrade 68. Sterijinog pozorja: za najbolju predstavu, za tekst savremene drame, za originalnu scensku muziku i za glumačko ostvarenje, koja je pripala Vanji Ejdus.
 
Nakon svečanog proglašenja i uručenja nagrada na sceni "Pera Dobrinović" u Srpskom narodnom pozorištu u čast nagrađenih po izboru selektora odigrana je predstava "Slika nepoznatog", Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti