Prskanje komaraca od danas u Novom Sadu i Beočinu: Preparat toksičan za pčele

Prskanje komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha će se na području Novog Sada i Beočina izvoditi od srede, 7. juna do srede, 21. juna.
Prskanje komaraca od danas u Novom Sadu i Beočinu: Preparat toksičan za pčele
Foto: Pixabay
Tretmane protiv komaraca izvodiće "Ciklonizacija".
Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.
Pčelari su ranije upozoreni da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
 
Dejstvo preparata je jedan dan.
  • Građanin Toša

    07.06.2023 10:41
    Uprava napolje!
    Lazar i Jovan su sve rekli. Pride se 20 godina koristi isti preparat koji na komarce ima efekta kao na mene pivo. Inače, da upitam nadležne u Ciklonizaciji, koja je svrha tretiranja komaraca ako je sva prilika da će vam kiša oprati sredstvo?
  • R

    07.06.2023 10:26
    U poslednje vreme
    sve cesce vidjam uginule pcele na terasi. Zaista ne mogu da verujem da i onako ugrozenu vrstu dodatno "tamanimo".
  • priroda

    07.06.2023 10:16
    ciklonizacija
    Pa sram vas bilo, i gradsku vlast i ciklonizaciju! Od nasih para iz budzeta nabavljate sredstva za prskanje komaraca i ubijanje pcela!!! Upozorili ste pcelare, uh bas ste fini. A sta sa milionima divljih pcela koje su jako bitna karika u eko sistemu. Pa pogledajte kako se to radi u normalnim gradovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti