FOTO Mirović u akciji čišćenja Fruške gore: "I dalje građani imaju naviku da ostavljaju smeće"

Akcija čišćenja Fruške gore "Radni dan za prirodu" održan je danas, 5. juna, a u njoj je učestvovao i pokrajinski premijer Igor Mirović.
Čišćenje je organizovano u okviru obeležavanja Svetskog dana životne sredine.
U čišćenju nacionalnog parka je učestvovalo više stotina zaposlenih iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka "Fruška gora", Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i Sportske manifestacije "Tour de Fruška".
Prema Mirovićevim rečima, neophodno je da svi zajedno "podižemo svest o značaju očuvanja prirode i činimo konkretna dela da bi Fruška gora bila uređenija i čistija".
 
"Danas smo očistili deo oko Rakovačkog potoka i potez od Zmajevca prema Iriškom vencu. Tokom ove akcije već je sakupljeno nekoliko kamiona smeća i loše je to što i dalje veliki broj građana ima naviku da ostavlja smeće, čime utiču na to da Frušku goru učine manje vrednom nego što ona to zaista jeste", istakao je Mirović.
 
 
Mirović je dodao i da će ove godine početi rekonstrukcija objekta Informativnog centra na Iriškom vencu, izgradnja novog vizitorskog centra i postavljanje još četiri stanice za punjenje električnih bicikala, sve od Letenke pa do Spomenika slobode na Iriškom vencu.
 
  
  • Hm

    05.06.2023 18:36
    Hm
    Mislim, drago mi je sto polako postaje trend sakupljanje smeca. Ali sve je to tako povrsno odrzavanje zivotne sredine. Zasto toliko seku Frusku? Zasto toliko seku sve sume? Zasto to niko ne kontrolise? Zasto???? Sta ce da nam proizvodi kiseonik? U kojoj vodi cemo moci da se kupamo i koju da pijemo, kada je sve zagadjeno? Svaka cast ovima iz Zajedno, oni su iskreni i to se vidi, skromni ljudi i obrazovani. A ovi sto nad nama vladaju su prazni i primitvni, misle da ce uz pomoc dobrih kola dobiti harizmu, hm - malo sutra. Ajd ruku na srce, ovaj Mirovic mi deluje malo oscescenije u odnosu na ostatak sekte, ali pogresan pravac je izabrao.

    Lep dan zelim! Osvestite se!
  • Sanda

    05.06.2023 16:00
    Covek
    Jedini covek u SNS-u koji se nije izgubio u vrtlogu vlasi i moci. Neguje pesnicku rec, principijelan u stavovima, zna za zivotne i politicke prioritete (zdravstvo, rekreacija), jednostavno, uliva poverenje u vodjstvo - liderstvo. Igor je naocit i obrazovan covek ali ne i arogantan. Ne vole ga jer je suprotnost vecine lidera i lidercica novosadskog SNS-a.
  • NS

    05.06.2023 15:45
    Izgleda
    Reklo bi se da to smece,sakupljeno u nekoliko kamiona, ostavljaju oni sto dodju da rostiljaju,zderu i piju, a onda sjednu u auto i odu. Smece ostave.
    Zato, predvidite nekoliko mjesta za takvu namjenu, naplacujte koristenje tih mjesta i zabranite i kaznjavajte, sve koji rostiljaju i
    Gdje im padne na pamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti