Pljuskovit četvrtak pred Novosađanima: Izmene režima saobraćaja i brojna zanimljiva dešavanja

Ovaj četvrtak pred Novosađanima biće topao i sa tipičnim letnjim pljuskovima.
Pljuskovit četvrtak pred Novosađanima: Izmene režima saobraćaja i brojna zanimljiva dešavanja
Foto: 021.rs
Ne zaboravite da počinju radovi na obnovi kolovoza na Bulevaru Jaše Tomića, tako da će biti izmenjen režim saobraćaja u ovom delu grada i autobusi će menjati trasu kretanja.
Kao i uvek, redakcija portala 021.rs vam donosi i odabir zanimljivih dešavanja u gradu. Da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
U četvrtak nas očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a temperatura će biti od 15 do 25 stepeni.
 
Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod većine hronično obolelih, a naročito kod cerebrovaskularnih bolesnika i osoba sa disajnim problemima. Glavobolja, reumatski bolovi i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Dodatan oprez je neophodan učesnicima u saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Režim saobraćaja biće izmenjen Bulevaru Jaše Tomića zbog obnove kolovoza. Kako je saopšteno iz Grada, za vreme radova biće zatvorena desna kolovozna traka na Bulevaru Jaše Tomića, od Bulevara oslobođenja do Ulice Pariske komune. U drugoj kolovoznoj traci saobraćaj se neće odvijati dvosmerno nego u jednom smeru. Ova izmena važiće do 19. juna.
 
Trase autobuskih linija broj 7B, 10, 11A, 14, 41, 42, 43, 51B i Aptiv privremeno se menjaju. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada neće imati struje. Od 8.30 do 12 časova bez struje biće Laze Lazarevića 3-11, 6-14, Heroja Pinkija 2-6, a za ostale ulice pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Tradicionalni "Language club" održava se i ovog četvrtka u Radio kafeu od 20.30h.
 
Kulturna stanica Svilara će od 19 časova ugostiti novosadskog pesnika, romansijera, pripovedača i esejistu Lasla Blaškovića.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Otkriveni svet ilustracije Ljubice Cuce Sokić" održaće se u 18 časova u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
 
Književni festival "Sofa", šesti za redom, održaće se od srede u knjižari Bulevar Books. Od 19 časova će gostovati Marija Čanak, a razgovor će moderirati Andrea Popov Miletić. Od 20.30 časova će gostovati Dragan Velikić, a moderator će biti Nebojša Novi Milenković.
 
Bluz bend Blue trio sviraće od 21.30 časova u Gerili.
 
Informativni događaj o različitim prilikama za mlade u Srbiji i inostranstvu "Mlad si dakle možeš" (If - then - you can) održaće se od 13 časova u Američkom kutku, a namenjen je srednjoškolcima koji pohađaju prvu, drugu ili treću godinu.
 
Otvaranje izložbe Aleksandra Pedovića "Duh papira" održaće se od 18 časova u novosadskom Ogranku SANU.
Prvi koncert mlade flautistkinje Katarine Borbelj biće u 19.30 u Kulturnoj stanici Eđšeg.
 
Filmski kviz počeće u 19.30 časova u London pabu.
 
Gostujuća predstava Narodnog teatra Bitolj "Kiseonik" igraće se od 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava za decu "Kako je otkriveno letenje" igraće se na Maloj sceni Pozorišta mladih od 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti