Ulični prodavci na biciklističkoj stazi kod Limanske pijace, nadležni kažu - rešiće to NS patrol

Noćna rasveta na "Promenadi", ulični prodavci kod Limanske pijace, izlivanje kanalizacije i bahato parkiranje samo su neki od razloga zbog kojih su se građani javili Komisiji za predstavke i predloge.

Ova komisija, koja funkcioniše u sklopu Skupštine grada i prima građane jednom mesečno, na jučerašnjoj sednici je razmatrala više predstavki Novosađana i meštana prigradskih naselja.

Tako je Novosađanin iz Mikole Kočiša ukazao da je ova ulica nebezbedna za saobraćaj i predložio izgradnju trotoara za pešake, proširenje ulice i proglašenje saobraćaja u jednom smeru.

Kako je rekao, u ovoj ulici ne postoji ni odvod atmosferske vode, a neophodno bi bilo ograditi obližni park i postojeću zelenu površinu proglasiti zelenom površinom kako bi se redovno održavala i kosila trava.
 
Slične primedbe iznesene za bezbednost u ulici Mikole Kočiša podneo je još jedan sugrađanin i dodao primedbu vezanu za osvetljenje tržnog centra "Promenada". Naime, građani koji žive u tri zgrade u Bulevaru cara Lazara, a koje gledaju na "Promenadu", imaju primedbu na svetla ovog tržnog centra, koja ih tokom noći ometaju u odmoru i spavanju.
 
Pisanim putem jedan sugrađanin uputio je predstavku u kojoj predlaže produženje linije GSP broj 6 tako da Ulicom Branka Ćopića ide do Osnovne škole "Marija Trandafil". Kako je naveo, veliki broj dece će u narednom periodu ići u tu školu.
 
Sve predstavke Komisija će, kako kaže, uputiti nadležnim institucijama na rešavanje, a pristigle odgovore će proslediti svim građanima koji su ih podneli na kućne adrese.
 
Na današnjoj sednici Komisija je razmatrala i više odgovora koji su joj pristigli od nadležnih organa na ranije podnete predstavke.
 
Predstavka upućena zbog zauzeća biciklističke staze od strane prodavaca kod Limanske pijace na Bulevaru cara Lazara u kojoj se traži postavljanje stubića, po rečima nadležnih institucija biće rešena uvođenjem sistema "NS patrol" - oka sokolovog, "koji će pozitivno uticati na svest sugrađana".
 
Na predstavku koja se tiče nepropisno parkiranih automobila na parkiralištu predviđenom za autobuse, u ulici Ignjata Pavlasa, ispred Pozorišta mladih, Gradska uprava za inspekcijske poslove je utvrdila nepravilnost i naložila je uklanjanje parkiranih automobila i fizičkih prepreka. Pisanim putem je obavestila komunalnu miliciju da kontroliše parking mesto koje je obeleženo saobraćajnom signalizacijom kao parking za autobuse i mini autobuse.
Na predstavku stanovnika Bukovca na adresi Karađorđeva broj 107, koja se tiče izlivanja kanalizacije, nadležni komunalni inspektor izašao je na teren u nadzor - ali nije zatekao izlivanje kanalizacije. 
 
JKP "Vodovod i kanalizacija" je, na predstavku na istoj adresi u Bukovcu koja se odnosila na mogućnost ugrožavanja vodovodne instalacije korenom platana, odgovorilo da nema mogućnost izmeštanja instalacija. Kao alternativu, navodi mogućnost menjanja postojećih azbestnih cevi sa polietilenskim cevima visoke gustine, čime bi se smanjila mogućnost da koreni platana ugroze vodovodni sistem.
  • Neću kako hoću

    12.06.2023 15:33
    @Liman

    Pre je majmunu sa dugačkim jezikom teško objasniti. Da, isto je, baš kao što je i tebi bakica na biciklističkoj stazi isto što i bakica koja prodaje direkt na kolovozu.

  • Liman

    09.06.2023 14:49
    @Neću kako hoću


    Idiotu je teško objasniti. Jel bi tebi bila ista bakica pored pijace i bakica koja prodaje direkt na kolovozu?
  • soja

    08.06.2023 18:04
    kočiša
    prolazila sam zom ulivom mikole kočiša i zaista je užas. to mi deluje kao najrealniji problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti