Novi radovi na bunaru na Izvorištu vode Štrand

Na bunaru BHD1 na Izvorištu vode Štrand koji je rekonstruisan prošle godine biće izvedeni novi radovi u vrednosti od skoro 42 miliona dinara sa PDV-om.
Novi radovi na bunaru na Izvorištu vode Štrand
Foto: 021.rs
JKP "Vodovod i kanalizacija" su sada ugovorili rekonstrukciju hidromašinske i elektro opreme, kao i konstruktivnih elemenata bunara BHD1 na izvorištu Štrand i izvođač je Graditelj NS.
Prema ugovoru, radovi će trajati 90 dana.
Podsetimo, skoro svi bunari na Štrandu su van funkcije 15 godina nakon što je ustanovljeno zagađenje izvora. Oni koji rade daju manje količine od vode od onih koje su nekada ulazile u sistem, što je bilo oko 600 litara u sekundi, pri čemu najviše potiče od bunara BHD1. 
 
Ovaj bunar je do prošlogodišnje rekonstrukcije davao oko 30 litara vode u sekundi i sada se to kreće na nivou od 100 litara u sekundi. 
 
Prethodni radovi su vredeli 101,5 miliona dinara i podrazumevali su ugradnju novih drenova.
 
Dodajmo i da izvorište Petrovaradinska ada ima kapacitet od 600 l/S, Ratno ostrvo do 800 l/S, Štranda oko 100 l/S, što uglavno nije dovoljno za grad sa više od 400.000 stanovnika kada krenu letnji meseci, što se videlo prethodnih godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti