Radovi u Ulici vojvode Knićanina: Zabranjen saobraćaj do 18. jula od Ulice 27. marta do Černiševskog

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici vojvode Knićanina, do 18. jula biće zabranjen saobraćaj u delu od Ulice 27. marta do Ulice Černiševskog.
Radovi u Ulici vojvode Knićanina: Zabranjen saobraćaj do 18. jula od Ulice 27. marta do Černiševskog
Foto: 021.rs
Ulica vojvode Knićanina se prostire od Futoške ulice do Trga 27. marta. Poznata je po velikim krošnjama i lepom drvoredu.
 
Investicija vredna 198,7 miliona dinara ima poseban značaj, ukoliko se ima u vidu da se u ulici nalaze obrazovne ustanove, te se njome svakodnevno kreće veliki broj dece.
Postojeća kolovozna konstrukcija je u lošem stanju, a oštećenja se manifestuju u vidu mrežastih pukotina, podužnih i poprečnih pukotina, kao i udarnih rupa. Projekat predviđa rušenje postojećeg i izgradnju novog kolovoza, širine šest metara i dužine 588m.
Planirana je izgradnja parking prostora uz istočnu ivicu novog kolovoza, dok je uz zapadnu ivicu planirana rekonstrukcija parkinga kod OŠ "Vasa Stajić". Predviđena je izgradnja ukupno 74 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja, od kojih bi četiri parking mesta bila za vozila osoba sa invaliditetom.
 
Pešačke staze biće izgrađene sa obe strane saobraćajnice, u širini od minimalno 1,6 metara. Takođe, planirano je rušenje postojećih i izgranja novih kolskih ulaza širine 3 metra.
 
Pored saobraćajnih površina, izvode se i radovi na rekonstrukciji postojeće vodovodne i kanalizacione mreže, u dužini od oko 600 metara. U okviru radova na kanalizacionoj mreži, izgradnjom 19 novih slivnika, biće rešen problem sa odvođenjem atmosferskih voda sa saobraćajnih površina.
 
Ulica Vojvode Knićanina dobiće i novo javno osvetljenje, postavljanjem 36 čeličnih konusnih stubova javne rasvete, visine 8 metara. Ugovoreni rok je 210 kalendarskih dana, a radovi se izvode po fazama, usled čega je na snazi privremena izmena režima saobraćaja u ovoj ulici.     
 
U toku je faza 1 koja podrazumeva privremenu zabranu odvijanja saobraćaja u delu od Ulice 27. marta do Ulice Černiševskog. Privremena izmena režima saobraćaja na ovoj deonici važi do 18. jula.
 
Faza 2 podrazumeva privremenu zabranu saobraćaja u delu od Ulice Černiševskog do Ulice Mitropolita Stratimirovića, od 18. jula do 28. septembra.
 
Faza 3 podrazumeva privremenu zabranu saobraćaja u delu od Ulice Mitropolita Stratimirovića do Sarajevske ulice, od 28. septembra do 12. novembra.
 
Faza 4 podrazumeva privremenu zabranu saobraćaja u delu od Sarajevske ulice do Futoškog puta, u periodu od 12. novembra do 3. januara. U ovoj fazi privremena izmena režima saobraćaja odnosi se na deo kolovoza (krajnja desna saobraćajna traka) na Futoškom putu u zoni raskrsnice ulica Vojvode Knićanina i Futoškog puta.
  • Ivan

    09.06.2023 00:49
    @ D
    Parkinga u tom delu grada nema ni za lek, nikakvo zelenilo nece faliti nikome....
  • Đuka

    08.06.2023 17:57
    Auuu
    Znaci vise vremena treba za 500m puste ulice no za turbo kruzni tok. Ala ste ludi i bezobrazni.
  • D

    08.06.2023 17:37
    "Planirana je izgradnja parking prostora uz istočnu ivicu novog kolovoza"

    ZAŠTO?

    Zašto se mora uništiti i to malo zelenila što postoji? Da je makar paralelno, pa da čovek kaže, nego upravno, zabij parking što više može. Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti