Besplatna analiza zemljišta za poljoprivrednike u Beočinu

Registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Beočin će imati mogućnost besplatne analize plodnosti zemljišta.
Besplatna analiza zemljišta za poljoprivrednike u Beočinu
Foto: Pixabay
Ovu mogućnost je omogućila Opština, u saradnji sa Poljoprivrednom stanicom Novi Sad, a izdvojila je dva miliona dinara.
Stručna služba će od ponedeljka uslužno vršiti monitoring plodnosti zemljišta za sve poljoprivrednike sa teritorije ove opštine.
Kako kaže direktor Poljoprivredne stanice Novi Sad Vladimir Mihić, stručne službe su na raspolaganju svim tipovima poljoprivrednih gazdinstva i u ovom trenutku ne postoji ograničenje broja uzoraka koje poljoprivrednici mogu doneti na analizu.
 
"Analiza je preporuka za sva gazdinstva, ali i zakonska obaveza ukoliko žele da konkurišu na neke od programa subvencija. Takođe, u saradnji sa lokalnom samouptavom naši savetodavci će nastaviti da pomažu građanima i u vezi sa pitanjima i registracijom na platformu eAgrar", dodaje Mihić.
 
Zainteresovani poljoprivrednici mogu donositi uzorke zemljišta na analizu od ponedeljka, 12. juna u prostorije mesnih zajednica Susek, Čerević i Brazilija, kao i u Opštinu Beočin.
 
Za više informacija i saveta za uzorkovanje otvorene su i kontakt linije Poljoprivredne stanice Novi Sad (064 4168 230) i Opštine Beočin (064 1098 335).
  • Никола Пантелић

    10.06.2023 19:25
    Analiza plodnosti zemljišta u junu mesecu?
    Svašta....
  • paor

    10.06.2023 15:15
    razlike
    Zasto nema Banostora na spisku opstine. razlog je jasan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti