SSP o "Oku sokolovom": Naprednjačka vlast reketira Novosađane

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde tvrdi da je "NS patrol", odnosno "Oko sokolovo", još jedan način da "naprednjaci ponize građane i uzmu im novac".
SSP o "Oku sokolovom": Naprednjačka vlast reketira Novosađane
Foto: 021.rs

"Naprednjačka vlast je za 45 miliona dinara pazarila vozila sa kamerama, pa ovo 'oko sokolovo', kao kaznena ekspedicija, kruži gradom i kažnjava te iste građane jer su parkirali svoje vozila ispred sopstvenih kuća. Kazne su drakonske i kreću od 5.000 do 25.000 dinara", navodi SSP.

Dodaju da se Novosađani suočavaju sa brojnim "nepogodama" u saobraćaju, uključujući kolapse, raskopane i devastirane ulice, poplave i nedostatak parking mesta, sve to "zahvaljujući novosadskim naprednjacima".

"Umesto da obezbede pristojne kolovoze i parkinge, kako građani ne bi strepeli da će im vozila biti poplavljena ili uništena zbog vožnje po razlokanom asfaltu, oni arče budžet i smišljaju kako da reketiraju građane", ističu.
 
Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva od gradske vlasti da hitno pronađe rešenje koje će sprečiti dalje "nepravedno kažnjavanje vlasnika za parkiranje ispred sopstvenih kuća, te da skupo plaćeni sistem iskoristiti za čišćenje kolovoza od 'privremeno' parkiranih automobila". 
 
"Ako odlazeća gradska vlast ostane nema, Stranka slobode i pravde garantuje sugrađanima da će nakon izvesne promene vlasti u gradu izmenom odgovarajućih akata omogućiti legalno parkiranje vlasnika kuća na površinama između kolovoza i trotoara", zaključuju.
Podsetimo, kako je 021.rs pisao, sve više građana poslednjih sedmica dobija kazne na osnovu snimaka koje je napravio "NS patrol" koje snima saobraćajne prekršaje.
 
Otkako je aktivno, od maja ove godine, "oko sokolovo" je viđeno u uličicama na Telepu, Adicama i u drugim delovima Novog Sada u kojima dominiraju kuće i porodične vile. U ovim delovima grada većina građana oduvek parkira na prilazu, što je počelo da se sankcioniše s uvođenjem "NS patrol".
  • Mirka

    14.06.2023 13:54
    Koje su to gluposti ne mozes da se parkiras ispred svoje kuce..A sta se desava kada se neko parkira ispred moje kuce ,posto mi je kladionica i kafic blizu.Kada zovem komunalce nisu nadlezni kazu drzavna zemlja.A sa iste te drzavne zemlje kaznjavate mene sto se parkiram ispred kuce.I jos jedno pitanje kada sredjujete ulice i stavljate behaton ispred tih kuca.....za koga su ta parking mesta.Puno gluposti
  • Maja

    14.06.2023 11:14
    Neosnovano
    Od svih gluposti koje radi vladajuća stranka, ovo je jedan od neosnovanih. Nema veze Vučić sa bahatošću i nekulturom naših vozača. To je slika pojedinca i kućnog odgoja. Kompromisa u saobraćaju nema, zaboga autobus niko neće da pusti da se uključi, ne daj Bože da zastanete i pogledate da li vam nailazi biciklista, pa svi vam trube i tako dalje. Da ne pričam da na ulazu u državu vam stoji tabla da je ograničenje u gradu 50km/h, ako vozite po ograničenju to je preticanje, psovanje i td. Sve u svemu, uz ovo bih i policiju postavila na svaku raskrsnicu i udri. Maltretiranje normalnih vozača, onih starijih sugrađana koji voze ili nesigurnijih vozača je neprevaziđeno u našem saobraćaju.
  • 002211

    14.06.2023 10:24
    I biciklisti su im problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti