Novi Sad daje 193 miliona za 1.000 klupa i 1.000 korpi za smeće

Iz budžeta grada biće dato 193 miliona dinara za kupovinu, ugradnju i postavljanje 1.000 klupa sa naslonom i isto toliko korpi za otpatke.
Novi Sad daje 193 miliona za 1.000 klupa i 1.000 korpi za smeće
Foto: 021.rs
Isporučilac ovog urbanog mobilijara biće "Mil-gradnja-1991" iz Beočina i "CHW instal" iz Novog Sada koji su dobili posao na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).
Na tenderu je stigla i ponuda firme "Čelik 3M" iz Velike Plane koji je ponudio istu cenu, ali je obijena jer nije imala ispravnu konkursnu dokumentaciju u nekoliko segmenata. 
Novih 1.000 klupi i 1.000 kanti biće postavljeno u raznim delovima Novog Sada po nalogu UGZI-ja i to na mestima na kojima nedostaje urbani mobilijar, ali i tamo gde je on vandalizovan.
 
Prema detaljima ugovora, isporučilac je u obavezi da na osnovu naloga u roku od 90 dana instalira opremu.
 
Dodajmo i da u specifikaciji nije dat crtež korpi i kanti koje se kupuju, a u opisu se kaže da klupe treba da imaju čeličnu konstrukciju sa drvenim sedište i naslonom, dok su korpe potpuno čelične. 
  • Šaško

    16.06.2023 17:15
    Nestale klupe
    Na divnom šetalištu u ulici Stanoja Stanojevića na Novom Naselju već godinama nedostaju pokradene klupe!Da li će grad imati sluha i da tu postavi klupe ili će sve opet otići na Limane,Centar...?
    Bilo bi lepo i da se na preostalom zemljištu između tek napravljenih zgrada na kraju šetališta napravi lep veliki park za decu,a ne da se na ovom mini parkiću ( koji je postavljen pred izbore) deca igraju u blatu već zadnjih deset godina.
    A da ne pričamo o kanalu kod kružnog toka i okretnica u kome ima svega i svačega,pa i uginulih životinja....Mnogo toga dobar domaćin grada može da sredi po prijavi građana,ako je domaćin!
  • Vlada

    16.06.2023 11:55
    Neki divlji klinci su iščupali dve klupe u Limanskom parku i odneli ih na travu. Svi paraziti iz Gradskog zelenila zajedno naravno nisu u stanju da za mesec dana učine isti napor kao par pijanih delikvenata i vrate ih na mesto. I takvima dajemo da troše naše pare na nove klupe...
  • Sekspirova(1-11)

    16.06.2023 11:47
    Vratite nam unistene klupe
    Kad su se pre 6-7 godina renovirale staze u dvoristu izmedju zgrada u Sekspirovoj,Nar.fronta,Podgorickoj i bul.Cara Lazara unisteno je 15-20 klupa koje su mogle da traju jos bar 30godina, a vraceno je tek 5-6 komada. Kada cemo dobiti jos klupa???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti