VIDEO: Interventna bez obrazloženja privela sekretara "Zajedno" u Novom Sadu

Sekretar Gradskog odbora "Zajedno" Mladen Cvijetić priveden je danas u Novom Sadu bez ikakvog obrazloženja, kažu u ovoj stranci.
VIDEO: Interventna bez obrazloženja privela sekretara "Zajedno" u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs kaže kopredsednik stranke Radivoje Jovović, on je odveden u policijsku stanicu u Kralja Petra i rečeno mu je da će, ukoliko danas ne bude saslušan, biti zadržan u pritvoru na Klisi.

"Prišla su mu dva policajca interventne policije i rekli 'hajde sa nama' bez adekvatnog pozdrava, bez upućivanja na bilo kakav pravni osnov privođenja u stanicu. Samo su rekli 'ti nam trebaš' tako se obrativši njemu, insistirajući na tome da se neki sudski postupci vode protiv Mladena, što nije sporno. Oni se vode, ali mi očekujemo da oni pravnosnažno budu odbačeni", ističe i dodaje da im nije saopšten konkretan pravni osnov po kom je priveden Cvijetić.

Navodi da su naknadno saznali da je slučaj nejasan i da je reč o "nekakvoj optužbi za krivično delo o kojoj Mladen nikad nije obavešten".
 
 
Jovović kaže da će angažovati advokata, jer je reč o "protivpravnom i protivproceduralnom privođenju" aktiviste.
 
Jovović poziva sve aktiviste i solidarne građane da se u 14 časova okupe ispred zgrade Osnovnog suda kako bi pružili podršku Cvijetiću. Kako podseća, hapšenje se dešava uoči protesta "Srbija protiv nasilja" u Novom Sadu.

Podsetimo, Cvijetić je jedan od aktivista koji su privedeni u martu na Šodrošu. 

  • Lela

    16.06.2023 05:37
    Mogu da mu ...
    Mogu da mu omirisu bulju i da ga puste. Izgleda da u ovoj drzavi policija samo za ovakve akcije sluzi, dok imaju jednog bolesnog vodju i glavnog komadanta. Hapse de beznacajni i posteni gradjani, dok kriminalce drzava institucionalno stiti, poput Jovanjice, naplatne tampe i sl.
  • Simo

    15.06.2023 17:01
    Po kom zakonu moze svaki nezadovoljni gradjanin stati i zaustaviti saobracaj
    Policijo ili pendrek i udri bagru
  • Milan

    15.06.2023 15:59
    Vuciceva policija
    Vuciceva policijska drzava.
    Ovo je sramota sta se sa gradjanima radi. Koji primitivizam i bahatost vlada medju policijom koja radi za vodju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti