Regata "Vode Vojvodine" od 21. do 30. juna: Oko 300 učesnika, za kraj planirana svečanost na Štrandu

Međunarodna regata "Vode Vojvodine", 13. po redu, održaće se od srede, 21. juna do petka, 30. juna na vojvođanskim kanalima i rekama.
Regata "Vode Vojvodine" od 21. do 30. juna: Oko 300 učesnika, za kraj planirana svečanost na Štrandu
Foto: Pixabay
Regata će okupiti oko 300 učesnika koji će ove godine sa oko 100 brodova preći maršrutu od 250 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad - Titel - Zrenjanin - Žitište - Mihajlovo (Jankov most) - Novi Bečej - Bečej - Srbobran - Bački Petrovac -  Novi Sad.
Ovogodišnja regata održava se pod sloganom "Kanali plovni, za ravnicu plodnu", kako bi se skrenula pažnja na održavanje čiste kanalske mreže, neophodne za navodnjavanje u Vojvodini. 
Ove godine će Grad Novi Sad prvi put biti domaćin regatašima, te će po njihovom povratku sa devetodnevne plovidbe u Novi Sad, 29. juna na Štrandu biti obeležen Međunarodni dan Dunava. 
 
Manifestacija je otvorena za sve građane, a održaće se u popodnevnim časovima na Špicu, uz zabavno-edukativni program, poseban program za decu, koncert grupe "Amajlija" i vatromet.
  • Трајче

    19.06.2023 19:06
    Сагоревање
    Избаците Бугаре из регате загађују Дунав са Д-2 штипа за очи
  • Ns time

    18.06.2023 21:37
    Ne verujem
    Odlicno.Poplavljena Srbijo, malo ce se provozati kanalima...a ko ce se baviti odvodnjavanjem sa poplavljenih njiva, ko ce ocistiti kanale kojima je ugrozena plovidba, zaista izgleda da se neko ceslja, a selo poplavljeno.
  • Tanja

    18.06.2023 08:10
    Vode
    Lepa parada, ali ko će osim Voda Vojvodine rešiti problem podzemnih voda diljem naše lepe Voše ? Najposle Vode Vojvodine naplaćuju uredno godišnje od svih vlasnika zemljišta za usugu održavanja kanala i odvoda atmosferskih voda, a ne rade svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti