Ponovo veliko interesovanje za subvenciju za novi bicikl: Prijavilo se više od 9.000 Novosađana

Više od 9.200 Novosađana prijavilo se za subvenciju za kupovinu bicikla u periodu od svega pet dana. Prijave se zatvaraju danas u 18 časova, a pravo na subvenciju ostvariće 1.467 uredno prijavljenih.
Ponovo veliko interesovanje za subvenciju za novi bicikl: Prijavilo se više od 9.000 Novosađana
Foto: 021.rs
Iznos subvencije je 12.000 dinara, što je uvećanje u odnosu na prethodne godine. Ukupno je za subvencije u budžetu Grada opredeljeno 17,6 miliona dinara, dok je Unija studenata Univerziteta u Novom Sadu za realizaciju konkursa plaćena 2,4 miliona dinara.

Nakon zatvaranja konkursa, sve prijave će se razmatrati i biće objavljena lista onih koji su ispunili sve uslove i kojima će biti isplaćena subvencija. 

Prijave se ostavljaju na plaftormi biciklomzacistijigrad.com, gde je opisan i čitav postupak.
 
Oni koji se budu našli na konačnoj rang listi imaće rok od 15 dana da kupe novi bicikl i da svu dokumentaciju (fiskalni, gotovinski račun i garanciju) dostave Uniji (Hajduk Veljkova 11) kao dokaz. Ukoliko je sve ispravno, novac će građanima biti uplaćen u roku od najviše 30 dana.
 
Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je uveo subvencije za kupovinu bicikla kao održivog vida prevoza, koji ne zagađuje okolinu, rasterećuje saobraćaj i pozitivno deluje na zdravlje. To je učinjeno 2021. godine nakon kampanje Novosadske biciklističke inicijative. 
 
Interesovanje za subvencije je uvek veliko, a jedan od glavnih kriterijuma za dodelu je brzina prijave.
  • Pele

    21.06.2023 11:57
    Elep
    Hocu i ja bicikl. Zasto samo novosadjani.
  • Zoks

    21.06.2023 10:21
    ponovo
    kada će opet grad delti subvencuije?
  • Novosadista

    21.06.2023 02:31
    E super
    Sada znaci vozac direktora Doma zdravlja moze da putuje od beocina do posla bez dodatnog trosak na gorivo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti