SSP: Naprednjaci krpe novosadski budžet prodajom "srebrnine" i novim zaduživanjem

Stranka slobode i pravde ocenila je da gradska vlast "budžetsku rupu bez dna pokušava da zapuši prodajom srebrnine i pozajmicama".
SSP: Naprednjaci krpe novosadski budžet prodajom "srebrnine" i novim zaduživanjem
Foto: 021.rs

Oni navode da vlast nastavlja da finansijski ukopava Grad, a projekcijom budžeta za 2023. godinu predvidela je da manjak popuni prodajom gradske imovine u iznosu od 3,6 milijardi dinara i zaduživanjem kod domaćih i inostranih banaka za novih 1,5 milijardi dinara. 

SSP dodaje da se to sve radi dok se vlast hvali "nikad većim budžetu"

"Kako je nedavno propao pokušaj da se na Mišeluku proda imovina u vrednosti od 800 miliona dinara, a gradska vlast je za komunalno opremanje tih lokacija u korist građevinskih investitora već potrošila milijardu dinara, postavlja se pitanje daljeg funkcionisanja grada. Normalno bi bilo da je grad prvo prodao parcele, izdao dozvole za gradnju zainteresovanim investitorima i naplatio troškove komunalnog opremanja zemljišta, pa tek onda izveo potrebne radove", kažu u ovoj partiji. 
 
Kažu da gradska vlast, umesto da ulaže u neophodne projekte izgradnje kanalizacione mreže, ulažu u opremanje zemljišta za privilegovane neimare i turbo kružni tok od 336 miliona dinara "kojim je dobijen haotični saobraćajni čvor koji niko nije želeo, osim finansijski zainteresovanih pojedinaca".
  • Jasnassp

    22.06.2023 13:03
    Sspja
    Javili se pravi da komentarisu zaduzivanje Stvarno ssp nema ni stida ni srama
  • pajo patak

    21.06.2023 14:15
    eeej slobodni i pravdoljubivi
    šta se događa u Futoškoj kod stare dobre kasarne; postavljanje toplovoda do Nikole Tesle; par starih kuća i ona zgrada na uglu gde ste i vi iz 021 nekada bili pošto je u vlasništvu grada, a kada se završi opremanje "infastrukturom", verovatno prepoštena licitacija.
  • Jova

    21.06.2023 13:37
    Sve sami stručnjaci u gradu
    Koja crna gradska vlast, nikad goru vlast i gore gradonačelnike nismo imali, otišao nesrećni Vučević, namestili još nesrećnijeg Đurića. Šta da očekujemo od ovakvih ljudi, sem da se rasprodaje gradska imovina da bi grad funkcionišao na mišiće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti