Prvi letnji četvrtak pred Novosađanima: Visoke temperature, radovi i zanimljiva dešavanja

Još jedan vreli letnji dan je pred Novosađanima, a četvrtak donosi još dosta lepih i ne tako lepih stvari.
Prvi letnji četvrtak pred Novosađanima: Visoke temperature, radovi i zanimljiva dešavanja
Foto: 021.rs

U gradu sa malo hlada, biće teško izdržati najtoplije sate, pa je najbolje da potražite neki dobar način da se rashladite. 

Tu su i radovi koji će sigurno nervirati Novosađane, a za one koji se kreću ka Limanima, novi turbo kružni tok možda će biti izvor stresa. 

Lakše je sve to prebroditi kada imate sve neophodne informacije.
 
Vreme
 
Kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, sutra nas od ranog jutra očekuje topao dan.
 
Minimalna dnevna temperatura biće 20, a maksimalna 35 stepeni. 
 
Dan će biti pretežno sunčan, a vlažnost vazduha doći će i do 83 odsto.
 
Tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti reumatičari i srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolјa i poremećaj sna.
 
Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Ne zaborivate da je GSP u sredu, 21. juna, prešao na letnji režim saobraćaja koji podrazumeva redukciju pojedinih polazaka (poput đačkih).
 
Gradsko saobraćajno preduzeće je najavilo da će se pomeriti početne stanice nekoliko linija sa Potkovice kod Železničke stanice. Do pomeranja početnih stanica je došlo jer su u Potkovici postavljeni punjači za električne autobuse.
 
Počinju i radovi na delu Bulevara oslobođenja, zbog čega će autobusi na liniji 7B promeniti trasu od sutra, 22. juna. Do promene kretanja autobusa na ovoj liniji će doći na potezu od ulice Narodnog fronta do Bulevara cara Lazara i to će trajati do 3. jula. Kuda će ići autobusi, čitajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada i Bocki u četvrtak neće imati struje.
 
Bez struje će u Novom Sadu biti Ulica Jug Bogdana (18-24, 28-34, 25-27, 31-39) od 8.30 do 10 časova. Takođe, drugi deo iste ulice, zgrade broj 1 i 5, kao i Temerinska od broja 48 do broja 58, ostaju bez struje od 11 do 12.30 časova.
 
U Sremskoj Kamenici, u naselju Bocke, bez struje će od 10 do 11.30 časova biti Liparska 46-56, Bagremova 2-24, 5-21, Đurđevka 2-6, 13, Jasmina 1-7, 2-10, Kestenova 1-13, 6, Gornja provalija.
 
Podsećamo da Novosadska toplana u četvrtak počinje očitavanje brojila. Iz tog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup.
Gde ići?
 
Folkloraši Centra narodne umetnosti i opšteg obrazovanja Mađara u Vojvodini od 18.30 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg provesti goste kroz nastanak i razvoj folklora i propratne elemente poput muzike i narodne nošnje.
 
U Galeriji "Prometej" biće predstavljena knjiga "A mogao sam biti gej" Srđana Marjanovića. U programu koji počinje u 19 časova učestvuju autor knjige, kao i Zoran Kolundžija i Bogica Mijatović.
 
U Kulturnom centru LAB u 19h biće otvorena izložba fotografija "Između". Biće predstavljeni radovi četiri studentkinje četvrte godine modula Fotografija, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu - Mione Racić, Izabele Milanović i Sare Bogdanov.
 
U Kaffa baru se od 19 časova održava Premijer liga kviz.
 
Još jedan kviz odigraće se u Londonu u 19.30 časova. Ponovo je reč o tematskom kvizu, a tema je serija "The Office".
 
U Gerili se od 20 časova održava "Tumblr party".
 
U okviru ciklusa samurajskog filma, u Crnoj kući se u 20 časova prikazuje film "Mišima: Život u četiri poglavlja".
 
U 20.30h u Radio kafeu održava se, sada već tradicionalni, Language club. Jezici koji se najčešće govore su srpski, engleski, ruski, nemački, španski, italijanski i poljski.
 
U 21 h se koncertom "Fly me to the moon" otvara manifestacija "Leto na Trgu galerija". Ispred Galerije Matice srpske goste će otvoriti programska direktorka Jelena Ognjanović, a potom će se održati koncert.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti