Zajedno, Demokrate i Srce ujedinjeni na izborima u Novom Sadu, pozivaju ostale da im se pridruže

Novosadski odbori stranke Zajedno, Demokratske stranke i Pokreta Srbija Centar - Srce potpisale su Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji.

Ove tri političke stranke su se dogovorile da u narednom periodu zajednički deluju na svim poljima političkog delovanja, uključujući zajedničke istupe u javnosti i političke akcije, kao i saradnju u izbornom procesu. 

Saopštili su da na ovaj način potvrđuju spremnost da zajednički rade u cilju smene gradske vlasti u Novom Sadu i potpune promene sadašnjeg modela upravljanja gradom. 
"Stranke potpisnice su se ovim memorandumom opredelile za tešnju političku saradnju i zajedničku borbu protiv autokratskog režima, a za demokratski uređenu i socijalno pravednu zajednicu ravnopravnih građanki i građana. Za zajednicu koja uvažava prava čoveka i životne sredine, bez čega nema zdravog života", navode Zajedno, DS i Srce.
 
Ove tri političke stranke su navele i da su otvorene za pristupanje svih opozicionih političkih organizacija sa kojima stranke potpisnice dele osnovne vrednosti vrednosti i ciljeve demokratske, evropske i moderne lokalne zajednice. 
 
Zaključuju da je vreme za ujedinjavanje i borbu "za slobodu, za Novi Sad bez nasilja i straha, Za slobodan, pristojan i zdrav Novi Sad". 
  • ××

    23.06.2023 23:33
    Kako lako svim tim umisljenim gradžanima kojima smrde starke i izgledaju žvaljavo na kraju ne smetaju cipelice,odelca i zivot na visokoj nozi.Urbana masa koja se sunja svojim kvartovima sa cegerima spustenih pogleda sve do njima nekog odvojenog stanista gde se skupljaju u gomilama smrde zajedno, citaju knjige,sviraju gitare puse travu i gutaju po pola eksera i tripuju urban sam :)
  • Podbara

    23.06.2023 19:26
    Dobar primer
    Ovo je dobar primer i poziv ostalim opozicionim strankama i pokretima. Mozda i nece svi biti ideoloski potpuno usaglaseni, ali i ne moraju biti, bitno je samo da su prava opozicija. Moramo se udruziti. Idemo do pobede!
  • Herbert Fram

    23.06.2023 17:08
    Meni je bitno
    Da je prava opozicija režimu i da poštuju građanski Novi Sad, a ovo je taj sastav. Ima ih još, treba da se prošire, ali ovu ekipu koja se okupila definitivno pozdravljam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti